Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Tourenwagen Legenden in 2021 zes keer bij de DTM, inclusief Assen

210119 DTM Legenden 2
Onze landgenoot Gerbert Luttikhuis werd vorig jaar kampioen bij de Tourenwagen Legenden

Samen met de DTM en de opstapklasse DTM Trophy komen dit jaar ook de Tourenwagen Legenden voor het eerst naar het TT-Circuit Assen, waar van 17-19 september gereden wordt. Onder de noemer DTM Classic komt de snel groeiende klasse van de Tourenwagen Legenden, die grotendeels bestaat uit oude DTM-auto's uit de periode tussen 1984 en 1996, zes keer tijdens DTM-evenementen in actie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Tourenwagen Legenden

Sinds twee jaar is het historische toerwagenfront in Duitsland verdeeld in twee kampen: de al langer bestaande Tourenwagen Classics en de in 2019 afgesplitste Tourenwagen Legenden. De tweede organisatie lijkt de zaken wat professioneler en voortvarender aan te pakken en slaat voor het komende seizoen dus de handen ineen met de DTM, wat voor de klasse ongetwijfeld een flinke stap vooruit betekent, zoals ook directeur Jörg Hatscher benadrukt: "De DTM Classic biedt de ideale omgeving voor onze Tourenwagen Legenden. We zijn erg blij dat we tijdens zes raceweekeinden van de DTM een wezenlijk onderdeel van het aantrekkelijke programma kunnen vormen. Ook voor onze deelnemers is de samenwerking met het succesvolste autosportplatform van Europa een hoogtepunt. Het merendeel van onze auto's heeft op onvergetelijke wijze al geschiedenis geschreven."

Aan de klasse Tourenwagen Legenden deden in de afgelopen jaren ook diverse Nederlanders met hun historische DTM-auto's deel. Het meest prominente voorbeeld is ongetwijfeld Gerbert Luttikhuis, die het afgelopen jaar met zijn prachtige Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evo 2 kampioen in de klasse werd. Dit jaar beginnen de deelnemers tijdens het tweede DTM-weekeinde op de Norisring in Neurenberg aan hun seizoen. Ook op de Lausitzring, de Nürburgring en Hockenheim komen de historische toerwagens in actie. Optredens buiten Duitsland zijn er tijdens het weekeinde van 6-8 augustus op Circuit Zolder en van 17-19 september op het TT-Circuit Assen.

210119 DTM Legenden 1
Startveld met volop variatie bij de Tourenwagen Legenden

De Automobilclub von Deutschland, die over ruime ervaring op het gebied van historische autosport beschikt, ondermeer door de organisatie van de jaarlijkse AvD Oldtimer-Grand Prix op de Nürburgring, verzorgt als partner van de DTM-organisatie ITR de doorvoering van de klassieke autosportactiviteiten tijdens de DTM-weekeinden. Frederic Elsner, directeur evenementen van de ITR, stelt ook nog andere historische categorieën onder de noemer DTM Classic in het vooruitzicht, zoals historische Formule 1-auto's en sportwagens uit het Groep C-tijdperk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet