Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

VLN: Viervoudige BMW M4 GT3 zege in Digitale Nürburgring Lange Afstandsserie

In de derde digitale wedstrijd van de DLNS gepresenteerd door Goodyear behaalde de gloednieuwe BMW M4 GT3 een klinkende viervoudige zege. Het virtuele GT3 Prototype uit München zorgde ervoor dat de concurrentie bij de TüV Rheinland vieruurswedstrijd er nogal ouderwets uitzag. Sami Matti Trogen en Alex Arana behaalden voor het MAHLE Racing Team hun tweede seizoensoverwinning. De tweede plek ging naar Laurin Heinrich en Elias Seppänen voor het team van BS+Competition. De regerende kampioenen uit de SP9 klasse, Bruno Spengler en Kay Kaschube eindigden als derde. Daarachter volgden BMW Team GB met Alessandro Bico en Jesse Krohn.

2020 BMW M4 GT3
De eerste BMW M4 GT4 overwinning is binnen, nog voordat hij echt gaat racen....

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Viervoudige BMW M4 GT3 zege in virtuele DNLS
Sami Matti Trogen: " Vandaag ging het alleen maar om strategie. Wij wisten dat het er bij de lange stints met de bandenslijtage goed uitzag. Dit betekende aan het einde onze triomf." Laurin Heinrich was met zijn tweede plek minder tevreden. Gedurende de kwalificatie zag het er voor ons nog goed uit. Na de tweede ronde begon het zich al af te tekenen dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Des te meer slijtage des te moeilijker de rit." Tot aan de laatste ronde reden de regerende kampioenen Kaschube/Spengler aan de leiding, maar dit keer ging de strategie niet op.

Bruno Spengler: "Wij moesten nog een derde pitstop afleggen. Als we gedurende de tweede stint misschien wat brandstof bespaard hadden, dan was de strategie misschien opgegaan. Maar ook P3 is een super resultaat."

Een respectabel debuut met de nieuwe Lamborghini Hurracan GT3 Evo was er weggelegd voor de combinatie Sindre Setsaas en Carl E. Jansson van het CoRe Sim Racing Team. De zesde plek ging naar de combinatie Adam Christodoulou, Jan Sentkowski en Mats Thorge Huthsfeldt in de Haupt Racing Team Heusinkveld Mercedes AMG GT3.2020 Cup 2  Boeiende strijd in de Cup2 klasse.


In de Cup2 klasse bleef het enorm competitief. Dit merkte het team van Ascher Racing duidelijk. Martin Ascher: " Ik zal vol adrenaline. Drie uur lang hebben we volledig op de limiet gereden en zijn soms met onze concurrenten bumper aan bumper door de Groene Hel gevlogen. Dit gaf ons enorm veel plezier. De tweede plek ging naar het team van Butler Pal Motorsport met de rijders Keanu Buschmann en Till Norwig. De derde plek achter de winnende combinatie Ascher/Jirak werd ingenomen door Thomas Asmussen/Lucas Lippert in de 911 van H2 Performance SRT

Eerste klasse-overwinning voor CoRe SIM Racing in SP10
Vorig jaar werd Marius Golombeck in de SP3T klasse met overwinningen verwend. Nu is het CoRe SIM Racing eindelijk gelukt om in de SP10T klasse te winnen. Na een tweede en derde plek in de vorige wedstrijden volgde halverwege het seizoen de allereerste overwinning. Pascal Stix die de 718 Cayman GT4 CS met Golombeck deelde: " Gedurende de eerste seizoenshelft hadden we pech en zijn er nogal wat dingen verkeerd gegaan. Vandaag was alles perfect. Wij hebben in de eerste stint een voorsprong opgebouwd en wisten daarna de leiding te behouden. Nils Carstensen en Nils Lorenz hadden in de Cayman van het RSO Team voor de eerste maal dit seizoen het nakijken. De derde plek ging naar de snelle BMW M4 GT4 rijders Marius Zug en Robert Heger van het BS+Competition Team.

2021 SP10 Klasse
CoRe SIM Racing won in de SP10 klasse.

In de SP3T klasse was het team van SimRC opnieuw de maatstaf. Felix Luding en Jürgen Frank vierden de zesde achtereenvolgende overwinning en kunnen tijdens de vierde wedstrijd het kampioenschap al binnenhalen. "Wij hadden het geluk dat we met twee auto's op de eerste startrij stonden. Daarna moesten wij twee uur lang alles geven om de leiding te verdedigen." Daarachter volgden Marcel Tie/Sven Glatzel, Patrick Kubinji van Team Heusinkveld gevolgd door Steen Ledger en Lars Bol van Full Send Racing. Over vijf weken vindt de vierde wedstrijd van Digitale DNLS gepresenteerd door Goodyear plaats. Op 20 februari a.s. is het tijd voor NIMEX 3 Uurswedstrijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet