Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Kyle Larson wint Chili Bowl in Tulsa

Het Amerikaanse autosportseizoen wordt traditioneel geopend door de indoor Chili Bowl. Voor Christopher Bell was het de laatste drie jaar een hattrick maar Kyle Larson moest er ruim dertien jaar op wachten voordat hij dit dirt track autosport festijn op zijn CV kon bijschrijven.


2021 Larson Chili Bowl

Tekst Willem J. Staat
Foto Chili Bowl/PR

Kyle Larson wint Chili Bowl in Tulsa
In de finale moest Larson meerdere aanvallen van Justin Grant en Christopher Bell afslaan. Kyle Larson: "Het voelt geweldig. Het was een andere wedstrijd dan vorig jaar maar ik ben wel dankbaar dat ik de kans kreeg om zelfs hier te komen racen. Ik denk dat velen van ons dachten dat de Chili Bowl vanwege de pandemie niet zou kunnen doorgaan. Petje af voor organisator Emmett Hahn en alle anderen die dit evenement mogelijk maakten. Het is het grootste evenement ter wereld en ik heb geluk om daarvan deel uit te mogen maken." De eerste neutralisatie werd veroorzaakt door Kyle Cummins(lekke band).

Met nog 37 ronden te gaan ging het licht andermaal op groen. Na een herstart in de eindfase zette Christopher Bell de volledige aanval op Larson in. Het mocht niet baten. Bell sloeg met zijn bolide tegen de omheining aan, maar bleef ongedeerd en werd als 14e geklasseerd. Tot het laatste toe ging Justin Grant in de aanval maar moest in Larson zijn meerdere erkennen. NASCAR-coureur Ricky Stenhouse Jr. eindigde als zevende.

Ondanks COVID-19 was er publiek met mondmaskers toegestaan op Tulsa. Wegens het niet naleven van deze regels moest er één persoon verwijderd worden. In totaal namen maar liefst 309 coureurs aan het evenement deel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet