IndyCar

Indycar: Voorlopig alleen nog de Indy 500 voor Marco Andretti

210115 Indycar Marco Andretti
Marco Andretti (r.) met vader en teambaas Michael

Met twee overwinningen uit de 226 Indycar-races die hij tijdens elf seizoenen reed, stond Marco Andretti altijd in de schaduw van zijn aanmerkelijk succesvollere familiegenoten. Vandaag maakte hij bekend dat hij geen volledig seizoen meer gaat draaien, maar met de nummer 98-Andretti Autosport-Dallara-Honda alleen nog wil deelnemen aan de Indy 500.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"Na zorgvuldige overwegingen in de afgelopen maanden heb ik besloten, de nodige veranderingen in mijn raceactiviteiten en focus voor 2021 aan te brengen", aldus Andretti in een verklaring. "Ik heb mijn beslissing en de veranderingen die ik wil, uitgebreid met mijn vader besproken. Hij geeft me de vrijheid om mijn eigen pad uit te stippelen. Ik had bij Andretti Autosport weer een heel seizoen kunnen rijden, maar ik heb besloten tot een frisse aanpak, tot het inslaan van een andere richting."

Marco Andretti gaf aan, wellicht nog andere Indycar-races naast de Indy 500 te rijden, maar zeker ook belangstelling te tonen voor lange-afstandsraces, bijvoorbeeld samen met zijn neef Jarett, die onlangs aankondigde, een LMP3 in het Noord-Amerikaanse IMSA-sportwagenkampioenschap te gaan rijden.

"Dit betekent zeker niet dat hij met pensioen gaat", verzekerde ook vader Michael Andretti. "Hij heeft een aantal uitstekende prestaties op zijn naam staan en hij heeft nog veel voor zich. Hij heeft al aangegeven, ons te willen helpen met testen. Ik ben blij dat hij de (Indy) 500 weer voor ons rijdt, en hopelijk nog een paar races meer in de loop van het seizoen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet