ESports

Div: Biela Racing Team Euronics wint 6U Silverstone in VCO 24H SERIES Esports

210111 VCO 24H Series winnaar
Winst voor Biela Racing Team Euronics in de 6 Uur van Silverstone

De overwinning in de 6 Uur van Silverstone, de derde ronde van de 24H SERIES ESPORTS powered by VCO, ging naar het duo Lukas Jestädt en Sven-Ole Haase met een digitale Audi R8 LMS GT3 van het Biela Racing Team Euronics. Het tweetal had een voorsprong van 17 seconden op het Leo Racing Team en 55 seconden op RaceKraft Esports, de teams die respectievelijk als tweede en derde geklasseerd werden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

De pole-position was voor het Mahle Racing Team, dat in de beginfase van de race een felle strijd leverde met de tweede Audi van Williams Esports. Na zo'n vier uur nam het Biela Racing Team Euronics de leiding over van het Leo Racing Team. Rijders Jestädt en Haase wisten vervolgens hun voorsprong verder te vergroten en stelden zo uiteindelijk de overwinning veilig.

210111 VCO 24H Series Euro Rc
Het team Inertia SimRacing EuroRC.com won de Porsche Cup-klasse

In de Porsche 911 Cup-klasse ging de zege naar Eero Tuominen en Matias Vitikainen van het team Inertia SimRacing EuroRC.com, na een intense strijd met Burst Esport. In de GT4-klasse won het team SRC Squadra Corse met de beide Italianen Camillo Pezzoli en Emanuele Petri in een BMW M4 GT4, de derde klassezege van het team in evenzovele races. De TCR-klasse leverde, ook voor de derde keer op rij, de overwinning op voor SimRC met de Audi RS3 LMS, bestuurd door Jürgen Frank en Felix Luding. De volgende wedstrijd van de 24H SERIES ESPORTS powered by VCO is de 6 Uur van Monza op 14 februari.

210111 VCO 24h Series SimrC
SimRC bleef ongeslagen met de derde TCR-klassezege uit drie races
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet