Sportscars

Sportscars: Dubbel programma voor Indy Dontje in Daytona

210109 IMSA Winward
Indy Dontje rijdt eind van de maand in Daytona zowel met de Mercedes-AMG GT3 (boven) als de GT4

Naast Renger van der Zande, Nicky Catsburg en het Racing Team Nederland met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert komt ook Indy Dontje eind deze maand in actie tijdens de 59e editie van de Rolex 24 At Daytona. De rijder uit Alkmaar rijdt met een Mercedes-AMG GT3 van het team HTP Winward, die hij deelt met Russell Ward, Philipp Ellis en AMG-fabrieksrijder Maro Engel. Voor Dontje en Ward wordt het een druk weekeinde, want naast de 24-uursrace rijden ze ook in de vier-uurswedstrijd van de IMSA Michelin Pilot Challenge met een Mercedes-AMG GT4 van het team.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Het was al eerder duidelijk dat het Duits-Amerikaanse team ambities in de richting van de Rolex 24 At Daytona had, want in oktober van het afgelopen jaar kwamen Dontje, Ward en Ellis met een Mercedes-AMG GT3 van het team al in actie tijdens de Total 24 Hours of Spa. Dat functioneerde goed, zodat nu de volgende stap kan worden gemaakt. Met Maro Engel, een van de officiële coureurs van Mercedes-AMG en ook ambassadeur van het merk, krijgt het trio voor Daytona prominente versterking. Het zelf verklaarde doel is in ieder geval een podiumplaats in de GTD-klasse, maar die is zoals altijd goed bezet, wat de taak er niet eenvoudiger op maakt.

Indy Dontje en Russell Ward, mede-eigenaar van het team en de zoon van oprichter Bryce Ward, komen naast hun deelname aan de 24-uursrace, het seizoenshoogtepunt van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, ook in actie tijdens de vier-uursrace op vrijdag, die de seizoensstart vormt van de de IMSA Michelin Pilot Challenge. Daar rijden ze met een Mercedes-AMG GT4. Het is de bedoeling dat Dontje en Ward opnieuw het volledige seizoen in de tweede divisie van de IMSA-competitie rijden. Verdere activiteiten van het team HTP Winward worden op een later tijdstip aangekondigd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet