ESports

Div: Tweede seizoenszege voor Rogers/Güven in R4 van VCO ProSim series. Beitske 3e in Funrace

Op het virtuele Interlagos circuit behaalde de combinatie Joshua Rogers/Ayahancan hun tweede seizoensoverwinning terwijl de combinatie Graham Carroll/Laurin Heinrich ervoor moest knokken om hun leiderspositie in de tussenstand Esports racers and Real World Racers te behouden. Vanaf een 20e startplel wisten zij naar P5 op te klimmen.De Fun-race op de Indy-oval werd kwam op naam van Louis Deletraz die met slechts 0.001 secs. de Fin Elias Seppänen versloeg.
Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Finish Indy
Veel spektakel in de VCO Pro Sim Race. Beitske Visser wordt door haar rivalen volledig afgeklemd op de finish.

Tweede seizoenszege voor Rogers/Güven in R4 van VCO ProSim series. Beitske 3e in Funrace
Een closer finish dan in de "Fun Race"op de virtuele Indianapolis Motor Speedway kun je je nauwelijks voorstellen. Na twintig minuten racen ging de Zwitser Louis Deletraz met een voorsprong van slechts 0.001 secs.op Elias Seppänen in de wedstrijd voor Real Pros als eerste over de streep. Beitske Visser eindigde als derde en lag gedurende lange tijd aan de leiding. Het verschil met winnaar Deletraz bedroeg slechts 0.055 secs. De start van de wedstrijd met auto's van de Pro2000 klasse werd beheerst door een aantal crashes waardoor het veld uit elkaar viel. Vanaf een 14e startplek vond Deletraz niet direct aansluiting bij de leiders. De Zwitser maakte handig gebruik van een "tow" van gedubbelde auto's waardoor hij aansluiting bij Visser en Seppänen vond. Romain Grossjean maakte enkele weken na zijn ernstige "Real Life Crash" zijn virtuele comeback. Hij eindigde als negende terwijl You Tuber Jimmy Broadbent behaalde met een zevende plek zijn beste seizoensresultaat.


Pro 2000 Aan spektakel ontbrak het niet. Net zo spannend dan in een "Real" Race.

Louis Deletraz: "Een superwedstrijd. Ik startte als 14e en had niet verwacht om te winnen. Het ging erom om onbeschadigd op de baan te blijven. Ik greep wat hulp van Raffaele Marciello die me naar de kopgroep begeleidde. Daarna probeerde ik gewoon in de laatste bocht in de beste positie te zijn en dit is gelukt."Romain Grosjean: "Ik ben erg verheugd voor Louis Deletraz dat hij de funwedstrijd heeft gewonnen. Het was een super evenement. De kwalificatie op de oval was een beetje saai maar het maakte de race nog beter. Strategie was de sleutel. Ik ben nog niet 100 procent, vooral mijn linkerhand. De VCO ProSIM Series is een professionele serie. Dit vind ik leuk, dus ik wilde er echt bij betrokken zijn."

Pole: Beitske Visser 54.262 secs.
Top 10
1: Louis Delétraz
2:Elias Seppänen +0.001 sec.
3:Beitske Visser +0.055
4: Robby Foley +34.570
5:Ayhancan Güven +41.747
6: Gustas Grinbergas +45.001
7:Jimmy Broadbent +45.049
8t: Mike Epps +45.367
9:Romain Grosjean +51.157
10:Lorenzo Colombo +51.159

2020 Interlagos
De wedstrijd op Interlagos kende een wat saaier verloop.

Championship Race
Voor de Championship Race werd via het VCO Twitter kanaal voor het circuit van Interlagos gekozen en een keuze die Joshua Rogers uitstekend beviel. Nadat hij er succesvol in slaagde om de pole te behalen wist hij direct voor hemzelf en zijn Real World Pro Ayhancan Güven een comfortabele voorsprong op te bouwen.
Op zijn 23e verjaardag verrichtte Güven uitstekend werk door de leiding uitstekend te verdedigen en het duo de tweede seizoensoverwinning te bezorgen. Eerder wonnen zij "The Championship Race" op Mount Panorama Bathurst. De tweede en derde plek op Interlagos ging naar de combinaties Alejandro Sanchez/Muhammad Ibrahim en Jeremy Bouteloup/ Matt Campbell. Graham Carroll/Laurin Heinrich wisten zich van P20 richting P5 naar voren te knokken waardoor zij de leiding in de tussenstand van het Esports Racer en Real World Pro Competitions wisten te behouden. Een ander bekende deelnemer in het startveld was Smudo die samen met Jimmy Broadbent een autodeelde. Smudo maakt deel uit van de Duitse hiphip band "Die Fantastischen Vier"


Duel P4 5 Strijd om de vierde en vijfde plek.

Joshua Rogers: " Voor het gehele team een fantastisch resultaat. Wij zijn pas gisteren met de trainingen begonnen toen het duidelijk werd dat het Interlagos zou worden. Ayahancan reed subliem en hield het hoofd koel."

Ayhancan Güven: "Dank aan Josh die mij mijn beste verjaardagscadeau gaf. Erg verheugd over mijn tweede overwinning in de series. Het is een groot platform van rijders uit de "Real- en Simworld" samen te brengen. Josh zorgt er altijd voor dat ik aan de wedstrijd in de best mogelijke positie kan deelnemen en ik heb gelukkigerwijs altijd deze positie goed weten te verdedigen. We gaan proberen om ook de laatste vier wedstrijden te winnen."


Guven
Eenzaam en alleen aan de leiding.

Pole position:
Joshua Rogers (Coanda Simsport) 1:28.384 min."

Top 10
1:Güven / Rogers (Coanda Simsport)
2:Ibrahim / Sánchez (MSi eSports) +2.949 sec.
3: Campbell / Bouteloup (Coanda Simsport) +7.429
4: Karam / Bakkum (Coanda Simsport) +12.309
5: Heinrich / Carroll (Red Bull Racing Esports) +12.317
6: Hyman / Luding (SimRC) +14.660
7: Bölükbasi / Lulham (Triple A Esports) +15.308
8: Foley / Voss (BS+COMPETITION) +19.294
9: Grinbergas / Ostgaard (Coanda Simsport) +19.996
10: Canapino / Trogen (Williams Esports) +20.971
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet