Formula E

Formule E: Seizoensstart WK Formule E in Chili geschrapt

201222 Formule E Chile
Het Formule E-parcours in Chile voert rondom een soort pretpark

De geplande seizoensstart van het ABB FIA WK Formule E op 16 en 17 januari in Santiago de Chile gaat niet door. Via Twitter maakte de Formule E-organisatie dit zojuist bekend. Aanvakelijk zouden er over ruim drie weken in Chili twee wedstrijden gehoiden worden, gevolgd door twee wedstrijden op 26 en 27 februari in Diryah in Saoedi-Arabië. Dat waren de enige twee evenementen die tot nu toe officieel waren bevestigd, want in verband met de coronapandemie had de Formule E-organisatie al besloten om telkens te werken met clusters van vier races.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Formule E

Dat er op zo korte termijn een alternatieve locatie voor de start van het eerste seizoen met WK-status van de Formule E gevonden wordt, lijkt uitermate onwaarschijnlijk. Wellicht betekent dat dus dat het nieuwe seizoen, officieel aangeduid als 2020-2021, hoewel het dus pas na de jaarwisseling – wanneer en waar dan ook – begint, net als in de afgelopen twee jaar opnieuw in Saoedi-Arabië start.

Een niet onaanzienlijk deel van de teams in de Formule E (Virgin Racing, Jaguar, Mercedes, Nio en Mahindra) is gehuisvest in Groot-Brittannië, wat ongetwijfeld een rol zal hebben gespeeld bij de nu genomen beslissing. De Formule E-organisatie stelt dat er "met de lokale autoriteiten wordt samengewerkt" teneinde de beide races in Santiago de Chile "later in het eerste kwartaal van 2021" alsnog te laten doorgaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet