ESports

Div: Titel voor JaJavoski in R Factor 2 Pro Series

Voor het tweede achtereenvolgende jaar slaagde Erhan Jajovski erin om de Factor 2 GT Pro Series powered by VCO op zijn naam te schrijven. De finale werd gedomineerd door Kevin Siggy op het "Virtuele Circuit de Spa Francorchamps" Verschillende virtuele titelkandidaten waren bij een crash in de openingsfase betrokken.

2020 BMW zege
Verrassende virtuele BMW M6 GT3 zege op Spa. Ook in virtual life een moeilijke auto.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Titel voor Jajovski in R Factor 2 Pro Series
Voor de liefhebbers van digitaal racen was het afgelopen maandag weer genieten want de titelstrijd in de R Factor 2 Pro Series werd op het virtuele "Circuit de Spa Francorchamps" beslist. Ondanks regen en een crash wist Erhan Jajovski voor de tweede achtereenvolgende maal in de R Factor Pro Series de titel binnen te halen. Twee vierde plekken in de Sprint- en Hoofdwedstrijd waren voldoende om de titel veilig te stellen. De titel van "Driver of the Day" ging echter naar Kevin Siggy. Die won de Sprint wedstrijd vanaf pole en de hoofdrace vanuit tiende positie. Voor de virtuele Team Redline-coureur waren het zijn allereerste seizoensoverwinningen. Tevens betekende het de allereerste virtuele BMW M6 GT3 zege.

2020 Start Ook virtueel is een start op Spa een mooi gezicht.

Tot gisteravond werden vrijwel alle wedstrijden door de Chevrolet Corvette gedomineerd. Dit keer was het echter Kevin Siggy die zijn stempel op de wedstrijd drukte. In de 15 minuten durende Sprint race bleef hij kalm ondanks dat hij in de beginfase door enkele concurrenten gepasseerd werd. Vervolgens ging hij aan twee concurrenten voorbij en pakte de allereerste BMW M6 GT3 zege hier.
De titelstrijd werd eigenlijk al vroeg beslist. Tussen Eau Rouge en de Raiddillon verloor Yuri Kasdorp de controle, belandde in de bandenstapels en kwam vervolgens terug op de baan waardoor hij met de R8G Esports teamgenoten Alsabti Kappet crashte.

2020 Raiddillon Crash
Weinig verschil met de echte wereld. Spa blijft Spa.

Jajovski had echter het geluk volledig aan zijn zijde omdat hij het incident nipt. De zwaarste concurrentie kwam echter van zijn teamgenoten. Ondanks de virtuele regen wist hij toch als eerste de finishlijn te passeren. Vanaf een tiende startplek leverde Kevin Siggy een indrukwekkende performance. Nadat hij op regenbanden gewisseld had wist hij zijn positie tegen Alex Seibel van het Evolution Esports Team en Williams Esports coureur Nikodem Wisniewski uitstekend te verdedigen.

2020 Spa
Zelfs wat regen betreft.

Kevin Siggy(Team Redline): In de slotwedstrijden verliep alles perfect twee overwinningen en tweemaal de snelste ronde, de beste manier om een seizoen af te sluiten dat eigenlijk een ramp voor mij was. Ik had gewoon moeite met de Balance of Performance dat de Corvettes gewoon voordeel opleverde. De twee laatste wedstrijden waren beter voor mijn auto geschikt en ik had er weer een beetje plezier in. Maar over het algemeen ben ik tevreden om het seizoen als tweede afgesloten te hebben. Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen."

2020 Les Combes
Het veld richting Les Combes.

Erjan Jajovski(R8G Esports): Ik ben erg verheugd dat ik er in geslaagd ben om dit voor de tweede maal te doen. Dit jaar reed ik op een hoger niveau dan vorig seizoen. Dit zie je ook in de resultaten terug. Ik wil de organisatoren dan ook bedanken voor het fantastische platform waarop we racen. Het was een genoegen. Gedurende de finale heb ik mij alleen maar op het kampioenschap geconcentreerd, deed het voorzichtig aan en nam geen enkel risico. En toen was er die flinke crash. Ik heb er geen idee van hoe dat ik er door heen gekomen ben. Jammer dat mijn teamgenoten erbij betrokken waren."

2020 Kampioen
De Corvette was de meest dominante auto afgelopen seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet