Diversen

Div: Alex Zanardi op weg naar volledig herstel

Positieve meldingen in de Italiaanse media gisteravond. Alex Zanardi lijkt aan zijn derde leven te beginnen..... Na vijf hersenoperaties is de Italiaan herstellende van zijn handbike-crash eerder dit jaar. Alex blijft de wereld verbazen.

2020 Alex herstel
Waarschijnlijk gaan we binnen enkele maanden een foto van Alex met handbike en andere medici zien. Mooi nieuws rondom de Kerst.

Tekst en Foto: Willem J. Staat

Alex Zanardi op weg naar volledig
Een mooi bericht rondom de Kerst in het het Italiaanse "Corriere della Serra" Inmiddels kan Alex weer horen en reageerde met handgebaren op de vragen van doctoren en zijn vrouw Daniela. Op commando wist Alex zelfs de handen van zijn bezoek te schudden en zijn duim op te steken.

Helaas kan Alex nog niet spreken vanwege het gat in zijn luchtpijp dat als voorzorg is aangebracht. Eerder dit jaar botste Zanardi met een handbike tegen een truck nabij Siena. Na vijf hersen en gezichtsoperaties werd Alex op 21 november naar het ziekenhuis van Padua overgebracht, dit ligt slechts op enkele kilometers van zijn eigen woning.

Na deze laatste enorme stap voorwaarts zijn de medici ervan overtuigd dat Alex bijna volledig zal herstellen. Overigens is het na zijn Champcarcrash op Eurospeedway in 2001 niet de eerste keer dat Alex de Mount Everest moest beklimmen. In 2003 was hij zodanig hersteld dat hij op ditzelfde circuit nog even de laatste ronden wilde voltooien en de wereld verbaasde. Vervolgens stapte hij met BMW in het WTCC en werden de handbikes en de Paralympics zijn nieuwe passie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet