ESports

Div: Sophia Floersch over iRacing. Carroll/Heinrich winnen virtueel SuzukaFun Race
Het Circuit van Spa Francorchamps was voor vele Esports Racers onbekend terrein waarop ze in de nieuwe Dallara iR01, door iRacing ontwikkeld volgend jaar tegen elkaar kunnen rijden. Verwacht wordt dat deze auto volgend jaar in een eigen kampioenschap gaat schitteren. De auto is extreem snel en biedt op de rechte stukken vele slipstream mogelijkheden. Met 1.43.770 verzekerde Graham Carroll zich van de pole in de slotminuten van de kwalificatie. Maxmilian Benecke produceerde de beste start en nam direct de leiding. Een carambolage leidde tot vele acties en voortijdig uitvallen in het midden van het startveld. Patrik Holzmann nam de leiding en wist definitief de leiding te behouden. Red Bull Esports Team teamgenoot Sebastian Job eindigde als tweede. Maarten van Loozenoord, deel uitmakend van het R8G Esports Team eindigde als derde.

Patrick Holzmann(Red Bull Racing Esports): Het was genieten om met deze auto te rijden. We hebben er lang op moeten wachten voordat hij beschikbaar was. Het is altijd moeilijk om Sebastian Job te verslaan. Gedurende lange tijd waren we teamgenoten. Ik heb alles gegeven en ik was erg verheugd om hem achter mij te houden."


Indycar Spa
Een echte funrace op Spa dus.

Pole
Graham Carroll (Red Bull Racing Esports) 1:43.770 min

1: Patrik Holzmann (Red Bull Racing Esports)
2.Sebastian Job (Red Bull Racing Esports) +1.162 secs
3: Maarten van Loozenoord (R8G Esports) +2.190
4.Graham Carroll (Red Bull Racing Esports) +3,114
5: Simone Maria Marcenò (Altus Esports) +11.927
6: Jeremy Bouteloup (Coanda Simsport) +12.173
7.Joshua Rogers (Coanda Simsport) +12.938
8.Cooper Webster (Altus Esports) +16.158
9.Yannick Lapchin (Altus Esports) +17.398
10. Maximilian Benecke (Team Redline) +19.7752020 Suzuka
Start op get virtuele Suzuka.

Via Twitter konden de fans een baan voor de kampioenschapswedstrijd kiezen. Daarbij stemden 37.000 mensen voor het circuit van Suzuka. Dit haalde 65.7 % van de stemmen. De pole op het F1 van circuit van Suzuka ging naar "Real Live" racer Lorenzo Colombo die zijn F3 Dallara met Maximilian Benecke deelde Gedurende de start wist hij zijn leiderspositie te verdedigen maar werd er toch toe gedwongen om Laurin Heinrich voorbij te laten. Na de pitstops halverwege de wedstrijd namen Graham Carroll en Maxmilian Benecke de auto's over. Een serie van overtreden en drive-throughs zorgde voor een complete chaos in het middenveld. Philipp Eng/Sebastian Job werden naar de elfde plek terugverwezen. Daardoor belandden Alexey Nesov en Patrik Holzmann in derde positie. Na afloop schoven zij één plek op omdat de combinatie/Benecke Colombo een tijdstraf van 20 secs. kreeg opgelegd vanwege een pitstop delict. Vervolgens ging de derde plek naar Felix Luding/Raoul Hyman.

Graham Carroll(Red Bull Esports) Mega om hier met een overwinning te vertrekken. Na twee vierde plekken wilden we ditmaal op het podium staan. Schitterend om nu een wedstrijd gewonnen te hebben. Laurin verrichtte in P2 goed werk en nam de leiding. Hopelijk kunnen we de volgende maal hetzelfde doen.

2020 Suzuka 2
Veel strijd op Suzuka.

Uitslag
1: Heinrich / Carroll (Red Bull Racing Esports)
2: Nesov / Holzmann (Red Bull Racing Esports) +2.761 secs
3: Hyman / Luding (SimRC) +4.976
4: Karam / Bakkum (Coanda Simsport) +5.409
5.Spengler / Krönke (Coanda Simsport) +5.743
6.Trogen / Böttcher (Williams Esports) +12.607
7. place: Bortolotti / Setsaas (CoRe SimRacing) +13.164
8.Bölükbasi / Nemethi (Race Clutch) +15.090
9. Colombo / Benecke (Team Redline) +17.855
10. R. Barrichello / Frank (SimRC) +17.953
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet