DTM

DTM: Abt Sportsline met twee Audi's in DTM 2021

201217 DTM Abt
Abt won het afgelopen seizoen met Robin Frijns en Nico Müller de teamtitel in de DTM

De DTM neemt langzaam vorm aan voor het komende seizoen, waarin voor het eerst GT3-auto's in de serie in actie komen, maar anders dan in overige GT-series wel volgens het vertrouwde DTM-concept, dus met één rijder per auto en zonder minimale pitstoptijden. Nadat eerder het prominente Aziatische Mercedes-team GruppeM en het Brits/Bahreinse team 2 Seas met twee McLarens al hun deelname aan de serie aankondigden, maakte zojuist het eerste Duitse team zijn inschrijving bekend. En dat is niet de minste renstal, want Abt Sportsline zet met twee Audi's zijn DTM-traditie voort.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"De DTM was 20 jaar lang een deel van Abt Sportsline en blijft dat ook", verklaarde directeur Hans-Jürgen Abt. "Tijdens de weekeinden hebben niet alleen onze fans, maar ook alle 200 medewerkers in Kempten met ons meegeleefd, meegevierd en meegeleden. Hier hebben we onze grootste successen gevierd en zijn we als team gegroeid. Met onze deelname willen we een signaal afgeven en samen met Gerhard Berger het volgende hoofdstuk van deze fascinerende raceserie schrijven."

Met de deelname van Abt Sportsline als privéteam is de cirkel weer rond, want in de jaren 2000 tot en met 2003 was het team met de in eigen huis ontwikkelde Abt-Audi TT-R ook al op privébasis in de DTM actief. In 2002 won het team met Laurent Aiello tegen de fabrieksconcurrentie van Mercedes-Benz en Opel de titel. Van 2004 tot en met het recent afgesloten seizoen nam Abt Sportsline als fabrieksteam voor Audi aan de DTM deel, de laatste drie jaar met onze landgenoot Robin Frijns als een van de rijders. In totaal was Abt Sportsline in de DTM tot dusver goed voor 67 overwinningen, 226 podiumplaatsen, 76 pole-positions alsmede vijf rijders- en vijf teamtitels. Wie er in 2021 met de beide Abt-Audi R8 LMS GT3's in de DTM aan de start komen, staat nog niet vast, maar uiteraard is er een gerede kans dat ook Robin Frijns weer deel uitmaakt van de constellatie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet