Diversen

Div: Binnen een week na de laatste Grand Prix: F1 RaceFan 'Finish' 2020 vanaf vrijdag verkrijgbaar!

201215 Cover boek Anjes

Ook in de Formule 1 was 2020 in vele opzichten een uitzonderlijk jaar. De valse start in Australië, het WK-seizoen dat uiteindelijk in juli pas echt van start kon gaan, het nieuwe recordaantal overwinningen van Lewis Hamilton, de Covid-gevallen binnen de Formule 1-bubble, de wijze waarop Romain Grosjean verdere verwondingen bespaard bleven na zijn zware crash in Bahrein en natuurlijk de twee overwinningen en de pole-position van Max Verstappen. Dat allemaal, en nog veel meer, is na te lezen in de nieuwste uitgave van het jaarboek RaceFan F1 'Finish' van Anjès Verhey, dat vanaf aanstaande vrijdag, dus binnen een week na de afsluitende Grand Prix in Abu Dhabi, verkrijgbaar is.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De jaarboeken van Anjès Verhey bij het begin en einde van ieder Formule 1-seizoen zijn een goede traditie in de autosport. Al decennialang verzorgt Anjès Verhey deze publicaties. De editie aan het eind van het seizoen is niet alleen bij uitstek geschikt om tijdens de raceloze maanden in de winter nog eens de opmerkelijke momenten van het voorbije seizoen de revue te laten passeren, maar dienen met alle uitslagen ook als uitstekend naslagwerk.

Zoals bij veel jaarboeken bieden ze ook de mogelijkheid om ze te verzamelen, waarmee een prachtig overzicht van de (recentere) geschiedenis van de Formule 1 ontstaat. Zeker bij zo'n bijzonder seizoen als 2020 was, is de nieuwe editie meer dan ooit een collectors' item.

Jan Lammers, sportief directeur van Dutch Grand Prix, verzorgde het voorwoord van de uitgave, terwijl ook Bernie Ecclestone ter gelegenheid van zijn 90e verjaardag, die hij onlangs vierde, enkele vragen beantwoordde.

Hoofdbestanddeel van het boek is het uitgebreide overzicht in woord en beeld van alle 17 Grands Prix die, wellicht tegen de verwachting van velen in, gedurende het nu afgesloten seizoen toch nog verreden konden worden. Dat de prestaties van Max Verstappen daarbij in ruime mate worden belicht, spreekt voor zich.

Daarnaast is er in het boek RaceFan F1 'Finish' zoals gebruikelijk ook aandacht voor andere takken van autosport. Zo komen ondermeer Formule E, DTM, Porsche Supercup en Carrera Cup, de 24 Uur van Le Mans, WK Rally en FIA WTCR aan bod, inclusief de verrichtingen van de Nederlandse coureurs als Robin Frijns, Nyck de Vries, Giedo van der Garde, Frits van Eerd, Nick Catsburg, Loek Hartog, Larry ten Voorde, Jeroen Bleekemolen, Max van Splunteren en Tom Coronel. Vincent van Danzig verzorgde een bijdrage over de nationale rallysport, die ook een bijzonder zwaar seizoen achter de rug heeft.

Normaal gesproken is het boek RaceFan F1 'Finish' voor de prijs van 9,95 Euro vanaf aanstaande vrijdag, 18 december, verkrijgbaar in de betere boek- en tijdschriftenzaken, maar gezien de 'lockdown' is dat wellicht lastig. Er is echter een alternatief in de vorm van een online-bestelmogelijkheid via www.boekenvoordeel.eu. Bij bestellingen vanaf 20 Euro (er is bij Boekenvoordeel nog heel veel meer te vinden!) is de verzending gratis en heeft u de bestelde boeken binnen twee dagen in huis!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet