24H Series

24H Series: In januari racen? Creventic biedt de mogelijkheid in Abu Dhabi

201212 Yas Marina
Racen op Yas Marina Circuit? Creventic maakt het mogelijk

Kon begin dit jaar de traditionele Nieuwjaarsrace op (toen nog) Circuit Zandvoort niet doorgaan vanwege de ingrijpende ombouw van het circuit, is nu het doorgaan van de wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap uiterst onzeker in verband met de coronasituatie. Teams zijn op de hoogte gesteld van het feit dat de Nieuwjaarsrace op CM.com Circuit Zandvoort mogelijk wordt geannuleerd. En opnieuw komt de organisatie Creventic uit het Noord-Limburgse Gennep met een alternatief: kon er dit jaar in DNRT/WEK-verband op Dubai Autodrome worden geracet, is in 2021 de 6H ABU DHABI op 22 en 23 januari een aantrekkelijke optie voor teams en rijders die anders begin januari wellicht op Zandvoort hadden willen rijden. Inschrijving en transport zijn nog steeds mogelijk.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"De zes-uursrace race in Abu Dhabi vindt een week na onze 24-uursrace in Dubai plaats", zegt Ole Dörlemann, sportcoördinator van Creventic. "Het is een wedstrijd die niet meetelt voor het kampioenschap in onze 24H Series en de race geldt als nationaal evenement. Dat houdt in dat ook rijders met een nationale licentie kunnen deelnemen. Daardoor blijven de kosten voor de teams laag, want er kan ook gereden worden met auto's voorzien van een standaard brandstoftank, die bijvoorbeeld in club- en amateurseries uitkomen. Deelname aan de race staat niet alleen open voor GT's en toerwagens, maar ook voor prototypes."

Creventic biedt voor de deelname aan de 6H Abu Dhabi een pakketprijs van 5.000 Euro aan, waarin het inschrijfgeld, brandstof voor alle officiële sessies en de race alsmede transport per schip vanuit de Europese Unie naar het Yas Marina Circuit en terug is inbegrepen. Creventic heeft een aantal containerplaatsen op de HMM Southampton gereserveerd, waarvoor uiterlijk op woensdag 23 december in Antwerpen geladen moet worden. De aankomst in de haven van Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten is voorzien op 13 januari, zodat er nog ruim voldoende tijd is voor de race in Abu Dhabi.

Anders dan in Dubai, waar je naar binnen mag met een recente negatieve coronatest, is er in Abu Dhabi nog steeds een verplichte quarantaine van 14 dagen van kracht. "Deze week echter kwam vanuit het 'Abu Dhabi Emergency Crisis and Disasters Committee for Covid-19 Pandemic' de informatie dat er wordt gewerkt aan het hervatten van alle economische, toeristische, culturele en entertainment-activiteiten tussen nu en twee weken. Daarmee wordt de kans van doorgaan van de 6H Abu Dhabi flink groter", aldus Ole Dörlemann van Creventic. "Mocht die quarantaineregeling in januari echter nog van kracht zijn, dan wijken we met de race uit naar Dubai Autdrome."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet