Diversen

Div: Peugeot Sport-merkenraces volgend jaar bij Ultimate Cup

201211 Peugeot opening
In ons land vrijwel uitgestorven, maar in Frankrijk zijn de merkenraces nog zeer populair

In ons land gebeurt er op het gebied van autosport bij het merk Peugeot helaas niets – zoals bij vele andere importeurs is er ook bij Peugeot Nederland geen geld voor dergelijke frivoliteiten – maar in Frankrijk is het merk met de leeuw al decennialang actief in de race- en rallysport, ondermeer met de populaire circuitevenementen onder de naam 'Rencontres Peugeot Sport'. Die zijn na meer dan 40 jaar vanaf 2021 verleden tijd, maar geracet met Peugeots wordt er in 'La douce France' nog weldegelijk: de sprint- en lange-afstandskampioenschappen met de 208 Racing Cup maken vanaf komend jaar deel uit van het programma van de snel groeiende Ultimate Cup.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

De Ultimate Cup, waarin vele deelnemers uit de niet meer bestaande V-de-V-serie de afgelopen jaren onderdak gevonden hebben, is een succesvol concept in de Franse autosport voor amateurrijders. Voor volgend jaar staan evenementen op de circuits van Nogaro, Dijon, Le Mans, Paul Ricard en Magny-Cours op het programma, alsmede een optreden op Motorland Aragón in Spanje. Peugeot Sport heeft nu de handen ineengeslagen met de organisatie van de Ultimate Cup en is volgend jaar met zijn wedstrijdseries voor de 208 van de partij.

201211 Peugeot 2

In de sprintcompetitie voor de 208 Racing Cup zijn er vier wedstrijden per weekeinde. De lange-afstandswedstrijd onder de titel Relais 208 gaat, als reactie op wensen van teams, voortaan over een duur van vier uur en omvat, zoals de naam al aangeeft, rijderswissels. De Trophée Endurance Peugeot, waarin tot dusver gereden werd met de modellen 206 en 207, wordt volgend jaar niet meer voortgezet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet