IndyCar

Indycar: Juan Pablo Montoya terug naar de Indy 500!

Naast zijn programma met DragonSpeed in het WEC keert oud Indy 500 winnaar in 2021 terug naar de Indianapolis Motor Speedway en zal voor naast Felix Rosenqvist en Pat O'Ward voor het team van Arrow SP uitkomen.

2020 Montoya 2
Juan Pablo Montoya weer terug naar de Brickyard. Mooi nieuws vandaag.

Tekst Willem J.Staat
Foto's Indycar

Juan Pablo Montoya terug naar de Indy 500!
Arrow McLaren SP maakte vandaag bekend dat Juan Pablo Montoya in 2021 naast Felix Rosenqvist en Pat O'Ward voor het team van Arrow SP in de Indy 500 zal uitkomen.

Juan Pablo Montoya: "Ik ben enorm verheugd dat ik mij bij het team van McLaren Arrow SP kan voegen. Met McLaren heb ik een geweldige geschiedenis uit mijn F1-dagen en ik kijk er naar uit om er nog ééntje op de Indianapolis Motor Speedway aan toe te voegen." Montoya startte slechts vijfmaal in de Indy 500 en won er twee.

2020 Montoya 1
Montoya testte in 2018 de Chevrolet aerokit.


Teameigenaar Sam Schmidt: "Arrow McLaren is erg verheugd dat Juan zich volgend jaar bij het team voegt. Zijn hele ervaring zal het team omhoog tillen zoals onze jonge getalenteerde line-up. Het is natuurlijk indrukwekkend dat hij bij vijf deelnames er twee gewonnen heeft."

McLaren CEO Zak Brown: " Ik ben erg verheugd dat Juan zich weer bij de familie voegt en met McLaren Arrow SP terugkeert naar de Indianapolis 500. Hij is een uiterst competitieve zeer veelzijdige coureur met veel ervaring op het hoogste niveau van de autosport en veel aanhang. Het zal voor het team geweldig zijn voor het team en de Indycarfans overal."


Montoya 3
Mooi om JPM weer terug bij McLaren en in Indycar te zien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet