W Series

Div: W-Serie in 2021 ook naar Zandvoort

201208 W-Serie veld
De W-Serie rijdt volgend jaar in het voorprogramma van de Formule 1 ook op Zandvoort

Na een jaar gedwongen pauze vanwege... u weet wel... begint de W-Serie, de formulewagencompetitie uitsluitend voor vrouwen, in 2021 aan het tweede seizoen. Anders dan vorig jaar, toen de wedstrijden van de W-Serie in het voorprogramma van de DTM verreden werden, ondermeer ook op het TT-Circuit Assen, is er nu gekozen voor een samenwerking met de Formule 1. Vanmorgen werd de wedstrijdkalender gepubliceerd, en daaruit blijkt dat de W-Serie volgend jaar in het voorprogramma van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix ook in actie komt op CM.com Circuit Zandvoort. De Nederlandse bezoekers – want laten we maar hopen dat we dan zover zijn – kunnen op 4 september dus niet alleen Max Verstappen, maar ook Beitske Visser aanmoedigen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Het seizoen 2021 van de W-Serie gaat op 26 juni van start op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet. Een week later staat de Red Bull Ring in Spielberg in Oostenrijk op het programma, terwijl er in juli ook nog op Silverstone en op de Hungaroring geracet wordt. De maand augustus biedt ruimte voor een zomerpauze van ruim drie weken, waarna met optredens op het Circuit de Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen en CM.com Circuit Zandvoort op twee opeenvolgende weekeinden twee wedstrijden in de Benelux verreden worden. Zandvoort is tevens de laatste Europese locatie op de toerkalender, want eind oktober wordt het seizoen afgesloten met twee opeenvolgende raceweekeinden op het Circuit of The Americas in Austin, Texas, en het Autodromo Hermanos Rodriguéz in Mexico Stad.

Jan Lammers, sportief directeur van Dutch Grand Prix, kijkt uit naar de komst van de W-Serie: "De W-Series is het hoogste podium voor vrouwen in de autosport en mag daarom niet ontbreken in ons programma. Geweldig dat onze Nederlandse ster, Beitske Visser, actief is in deze klasse. We kunnen nu naast Max ook Beitske naar de overwinning schreeuwen. Een verrijking voor ons evenement. Dit maakt het Oranjefeest voor ons alleen maar groter."

201208 W-Serie Visser
Beitske Visser rijdt opnieuw voor eigen publiek

Op grond van haar prestaties in het afgelopen seizoen, waarin ze tweede in de eindstand van de W-Serie werd, is Beitske Visser voor het komende jaar ook al verzekerd van haar startplek in de klasse. Uiteraard kijkt ook zij uit naar het optreden voor eigen publiek: "Ik had er stiekem op gehoopt dat de W Series voor Zandvoort zouden kiezen. Fantastisch om te mogen racen voor eigen publiek met de beste fans in de wereld. De meeste fans komen natuurlijk vooral voor Max, maar ik hoop dat ze mij ook een beetje supporten. Ik heb heel veel zin in volgend seizoen. Vorig jaar eindigde ik als tweede. En je wilt jezelf natuurlijk verbeteren, dus ik ga zeker voor de winst in 2021 en dat ik dan met een overwinning een bijdrage lever aan dit Oranjefeest."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet