Belcar

Belcar: Belgisch GT-kampioenschap maakt uitstapje naar Donington

Na de eerste Belcarrace op Zolder van 1 april jongstleden, maakt het Belgisch kampioenschap voor GT-wagens komend weekend een uitstapje naar het buitenland. De vette bolides met het brute geluid zullen de atmosfeer van Donington van flink wat decibellen voorzien.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

De Belcar komt dit seizoen zeven keer in actie. Naast zes races in thuisland België (vier keer Zolder, tweemaal Spa Francorchamps) wordt traditiegetrouw ook een wedstrijd in ‘het buitenland’ gereden. Zo werd in het verleden onder meer geracet op de Nürburgring, Assen, Dijon, Brands-Hatch en de Lausitzring. Dit jaar is gekozen voor Donington.

_start
De start van de eerste Belcar-race dit jaar, 1 april jongstleden op Zolder.

Divisie 1
Op de deelnemerslijst prijken acht Nederlanders. Zo vormen Gosse Stielstra en Henk Haane een duo in divisie 1. Zij rijden in een Porsche 997 GT3 Cup-bolide. Ron Marchal is de enige andere Hollander die in de snelste klasse uitkomt. Marchal vormt een koppel met de Belg Wim Coekelbergs. Dit tweetal drukt het gaspedaal van een Aston Martin DBRS9 in.

stielstra-haane
De bolide van Gosse Stielstra en Henk Haane.

36 teams
In divisie twee komt Bert Moritz met zijn zoon Patrick met een Marcos Mantis Cup in actie. In divisie 3 verschijnen Menno Kuus (met de Belg Francois Bouillon), Kevin Leest (plus Harry Steegmans) en Joost Vollebergh (met Danny De Laet) op de baan, die zo’n 200 kilometer ten noorden van Londen ligt. In totaal hebben 36 teams zich ingeschreven, waarvan twintig stuks in de snelste (divisie 1) klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet