VRM BMW M2 Cup

Deelnemerslijst BMW M2 Cup groeit in rap tempo

m2-maxime-1

"Wie in april aan de start wil staan van de nieuwe BMW M2 Cup moet snel zijn", zegt Dick van Elk van organisator V-Max Racing. "En dan bedoel ik niet alleen snel kunnen rijden, maar vooral snel kunnen beslissen. De auto's worden nu in rap tempo verkocht en er kan nog maar een beperkt aantal M2's geleverd worden voor de eerste races in april."

Tekst en foto's: PR

maxime-helm


Maxime Oosten
De 17-jarige Maxime Oosten, die eerder deelnam in de Supercar Challenge en de Mazda MX-5 Cup, is één van de coureurs die in de BMW M2 Cup een ideale opvolger ziet in zijn racecarrière. "Nadat ik afgelopen seizoen derde werd in de Mazda MX-5 Cup zochten we naar een interessante nieuwe raceklasse", legt Oosten uit. "Samen met mijn vriend Milan Teekens, die ook in de Mazda MX-5 Cup uitkwam en zelfs kampioen werd, ga ik deelnemen in de Lamborghini Super Trofeo. Een prachtige uitdaging, maar ik ben nog jong en wil veel ervaring opdoen, dus ben ik samen met mijn vader gaan kijken naar een tweede raceklasse. De BMW M2 Cup bleek goed te combineren en ik vind dat ook een geweldige auto die me weer verder kan brengen in mijn carrière."

m2-maxime-3

Veel leren
Inmiddels is de BMW M2 van Maxime Oosten geleverd en de jonge Fries popelt om deze fantastische racer uit te kunnen testen. "Het ziet er voor volgend seizoen uitstekend uit, ik denk dat ik erg veel zal gaan leren. In deze prachtige krachtpatser zal ik ook samen met mijn vader waarschijnlijk de nodige kilometers gaan maken, daar kijk ik ook erg naar uit."

m2-maxime-2

Testdagen
Op zaterdag 12 december zijn er nog mogelijkheden om zelf kennis te maken met de 450 PK versie van de BMW M2 tijdens de testdag op TT Circuit Assen. Voor de Belgische deelnemers wordt nog bekeken wanneer er op Circuit Zolder getest kan worden. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken met Dick van Elk.

Via www.bmwm2cup.nl is meer informatie te vinden over de nieuwe BMW M2 Cup, inclusief de onderhoudsintervallen en prijzen van de voornaamste slijtagedelen.

Voorlopige kalender BMW M2 Cup 2021
9-11 april - Voorjaarsraces - Circuit Zandvoort
4-6 juni - Spa Euroraces - Spa-Francorchamps
9-11 juli - Zolder Superprix - Circuit Zolder
17-19 september - DTM - TT Circuit Assen
15-17 oktober - Spa Racing Festival - Spa-Francorchamps
29-31 oktober - Hankook races - TT Circuit Assen
13 november – Zolder Race Promotion Night - 10 uursrace - Circuit Zolder

Voor meer inlichtingen
V-Max Racing Management B.V.
Schapendreef 78, 4824 AM Breda
Dick van Elk
06-53798219
dickvanelk@bmwm2cup.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet