Formula E

Formule E: Günther sluit driedaagse test Valencia als snelste af

201201 FE Gue Lot
Lotterer (Porsche, links) en Günther (BMW, rechts) waren respectievelijk op de eerste en derde dag het snelst

Net als vorig jaar sloot BMW-rijder Maximilian Günther de officiële driedaagse test voorafgaand aan het nieuwe seizoen in de Formule E als snelste af. Op het circuit van Valencia reed Günther vandaag een tijd van 1:11,760 minuten, waarmee hij de voltallige concurrentie voor bleef, al moet aan de gereden tijden bepaald niet teveel waarde worden gehecht. Dat de beide Nederlandse rijders Nyck de Vries (Mercedes) en Robin Frijns (Virgin) in de achterhoede eindigden, is daarmee evenmin reden voor paniek. Belangrijk is vooral dat er voldoende kilometers gemaakt werden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Formule E

Op zaterdag reed André Lotterer de snelste tijd voor Porsche, net voor de beide rijders van titelverdediger DS Techeetah, Jean-Eric Vergne en António Félix da Costa. Robin Frijns reed de tiende tijd, net achter nieuwkomer Jake Dennis (BMW), Nyck de Vries werd als 20e geklasseerd. Op zondag realiseerde Alex Lynn met Mahindra de snelste tijd, met Félix da Costa op de tweede en Maximilian Günther op de derde plaats. Frijns en De Vries sloten respectievelijk als negende en 19e af.

201201 FE Frijns
Testen is ook veel wachten. Hier doodt Robin Frijns de tijd met zijn telefoon

Gisteren stond in het teken van media-activiteiten en filmopnamen (en de aankondiging dat Audi aan het eind van het komende seizoen de serie verlaat). Vandaag werd er opnieuw getest, waarbij evenals op zondag de tijden van alle 24 rijders binnen de acht tienden van een seconde lagen. Zoals gemeld was Günther het snelst van de dag en daarmee van de gehele test, voor de beide Dragon-rijders Sérgio Sette Câmara en Nico Müller. Frijns eindigde als 19e, De Vries als 21e.

201201 FE DEV
Nyck de Vries (17), hier tijdens een testrace op zaterdag, eindigde in de achterhoede, maar de gereden tijden zeggen niet zoveel
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet