24H Series

Div:Ronin Simsport wint MAHLE 6U Sebring in de 24H Series Esports powered by VCO

Op de virtuele Sebring Raceway behaalden Filip Mitrevski en Vincenzo Amico in de 24H Series powerd by VCO hun eerste overwinning. De tweede plek in de virtuele wedstrijd ging naar de teams van Biela Racing en Maniti Racing. De teams van Aurys Racing, Team SRC Squadra Corse en SimRC pakten een klasse zege in de Porsche 911, GT4 en TCR klasses.


2020 Start Sebring
Start van de virtuele Sebring 6 Uurswedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Ronin Simsport wint MAHLE 6U Sebring in de 24H Series Esports powered by VCO
Filip Mitrevski en Vincenzo Amico behaalde in de tweede wedstrijd van de 24H Series Esports series powered by VC0 hun eerste seizoenszege. Met een voorsprong van 11 seconden ging het duo aan het einde van deze spannende wedstrijd als eerste voor Biela Racing over de eindstreep. Het team van Maniti Racing ging als derde over de eindstreep nadat ze met hun Audi R8 LMS vanaf pole gestart waren. Het Williams Esports Team Chillblast werd door pech achtervolgd toen de simulator van Dominik Staub het een uur voor het einde plotseling begaf. De Porsche 911 klasse was eveneens een spannende affaire, de combinatie Carlos Fenollosa en Nicolas Varrone van het Aurys Racing Team versloegen hier het team van HM Engineering met een voorsprong van ruim 6,5 seconden. Burst Esport pakte de derde plek. In de twee overige klasses zegevierden de teams die ook in de openingswedstrijd de zege pakten. I

n de GT4 klasse ging de overwinning naar Emanuelle Petri en Camilo Pizzoli van het SRC Squadra Corse Team dat in hun virtuele BMW Z4 GT3 over een voorsprong van maar liefst 42 seconden beschikte. De best geklasseerde Porsche Cayman van Puresims Esports eindigde als tweede gevolgd door de BS+Competition BMW Z4 GT3. In de TCR klasse ging de overwinning naar German SimRC met Jürgen Frank en Felix Luding. Daarachter volgden de beide Audi RS3 TCRs van SRC Squadra Corse en MSI Sports.

2020 Chiliblast team
Het favoriete Williams Esports Chillblast team moest voortijdig opgeven.

Reacties van de winnaars
Shinya Michimi(crewchief Ronim Simsport, GT3 winnaars): " Ik kan niet omschrijven wat deze overwinning voor ons team betekent. Wij zijn sprakeloos en ongelofelijk gelukkig. Het was een zware wedstrijd waarin we veel brandstof moesten besparen en amper de finish wisten te behalen. De snelheid in de wedstrijd was zo hoog dat we twee of drie ronden meer reden dan oorspronkelijk gepland. We hebben werkelijk alles gegeven want als het Williams Esports Team geen problemen had gehad, waren ze moeilijk te verslaan geweest."

Nicolas Varone(Aurys Racing Team Porsche 911 winnaars): "Het gehele team heeft fantastisch werk verricht evenals mijn collega Carlos. Die wil ik van harte bedanken. Een zware wedstrijd waarbij we meermaals in het verkeer vast zaten waardoor de rondetijden nogal fluctueerden. Maar alles bij elkaar kwamen we er beter doorheen dan onze concurrenten zodat we de overwinning konden pakken."

2020 TCR klasse
Zege voor Audi in de TCR klasse.

Camillo Pezzoli:(SRC Squadra Corse, GT4 winnaars): "Wij hadden een goede wedstrijd. Direct vanaf het begin waren we happy met de performance tijdens de kwalificaties. Vergeleken met de Porsche beschikte de BMW M4 GT4 over een iets hogere topsnelheid en was iets sneller bij het bijtanken. In zijn totaliteit waren onze rondetijden hetzelfde. Wij zijn erg verheugd om de eerste twee seizoensraces gewonnen te hebben. We hopen op meer overwinningen."

Jürgen Frank(SimRC TCR winnaars): "Dank aan mijn team, collega-rijder, mijn spotter die het allemaal geweldig deden en twee overwinningen in twee wedstrijden mogelijk maakten. Bij de start was ik tweede en toen de leidende HM Engineering auto bestraft werd, konden we de leiding nemen."

2020 Winnaars Sebring
De winnende Mercedes.


Resterende races
10 Januari 2021: 6u Silverstone
14 Februari 2021: 6u Monza
21 Maart 2021: 6u Barcelona
17 April 2021: 12u Spa-Francorchamps
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet