ESports

VLN: Viervoudige BMW NLS triomf in Esports NLS openingsronde Nürburgring

De eerste in de openingsronde van de Esports Nürburgring Lange Afstand series ging naar de combinatie Sami Matti Trogen en Alex Arana met de Mahle BMW Z4 GT3. Daarachter volgden Laurin Heinrich/Rainer Talvar. Het podium werd gecomplementeerd door de Jesse Krohn en Dominik Staub uitkomend voor het Williams Esports Team. De virtuele kampioenen Bruno Spengler, Nils Koch en Kay Kaschube maakten het virtuele BMW Z4 GT3 feest compleet.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

2020 R1 winnaars Voor de SIM racers blijft de BMW Z4 GT3 een klassieker.

Viervoudige BMW NLS triomf in Esports NLS openingsronde Nürburgring
"Dit was een goed begin van het seizoen" zegt Rallycrosser Sami Matti Trogen die inmiddels ook in de "Real World" op de Nordschleife afgelopen seizoen zijn eerste kilometers heeft afgelegd. Voor dit seizoen wisselde het MAHLE RACING TEAM van Audi naar BMW. Alex Arana: "Deze wissel gaat resultaat opleveren. De beide GT3 bolides zijn totaal verschillend. In de iRacing Simulation is de BMW gewoon de juiste auto om er vooraan in de titelstrijd bij te zijn. Dit is ons doel en daarom hebben wij gewisseld."


Simracing Star Laurin Heinrich die afgelopen jaar in de "real world" in de Duitse Porsche Carrera Cup actief was beschikte tot enkele ronden voor het einde nog over goede kansen voor de eindoverwinning maar was op het baangedeelte Aremberg bij het dubbelen van een andere deelnemer bij een aanrijding betrokken en kon met zijn beschadigde Z4 GT3 niet meer in de aanval gaan. Lauren Heinrich: " Als gevolg van de crash verloor ik topsnelheid. Met 5 km minder was dit op de lange Döttinger Höhe natuurlijk duidelijk merkbaar. Maar ik ben nog erg tevreden om als tweede geëindigd te zijn."

Ook Williams Esports stapte van Audi naar BMW over. Dominik Staib: "Voor mij was dit een zeer interessante wedstrijd. Voor deze deelname was veel voorbereiding nodig. Wij hebben het Maximum eruit gehaald. Op het einde waren we twee seconden sneller dan met de Audi. Een reuzencompliment aan Jesse, die pas twee dagen voor het begin van ons team deel uitmaakt en een foutloze wedstrijd reed."

In de Cup2 klasse(Porsche 911 GT3 Cup) ging de zege naar Ascher Racing. Martin Ascher: "We hebben er weer van genoten."De kwalificatie verliep perfect en we konden vanaf pole vertrekken. In de beginfase kon ik echter geen afstand nemen. Maar over de gehele afstand genomen ging het beter omdat wij geen fouten maakten." Achter de combinatie Ascher/Jirak volgde de combinatie Keanau Buschmann/Till Norwig.

2020 GT4 Een verrassende overwinning in de SP10 klasse.

Verrassende winnaars in SP10
In de SP10 klasse(GT4) ging de overwinning verrassend naar het SRO Team van Nils Lorenz/Nils Carstensen met een Porsche Cayman 718 GT4 die met SIM RC BMW M4 GT4 een leuk duel leverden. Nils Carstensen: "Wij hadden er niet op gerekend om met zo'n grote voorsprong te winnen. In het begin heb ik er alleen maar opgelet wat SIM RC en CoRE voor mij deden en gewoon hun fouten afgewacht. Die kwam tenslotte ook. Ik kwam niet alleen aan beiden voorbij maar wist ook nog afstand te nemen. Een schitterende seizoenstart."

Marcel Fassbender verklaart de virtuele aanrijding met zin concurrent van CoRE: "Dit was een keihard gevecht. Met de BMW zijn we tegenover de Porsche in het nadeel maar beschikken over een uitstekend toerental en bij het uit accelereren vanuit de bochten over een hogere topsnelheid. In één van de bochten kwam CoRE dichtbij en ik heb mij breed gemaakt en toen kwam het tot een virtuele aanrijding."

2020 SP3 T
In de SP3T klasse niets nieuws onder de zon.

In de SP3T klasse ging de overwinning naar Jürgen Frank en Felix Luding die hun vierde achtereenvolgende klasse zege wisten te behalen. Jürgen Frank: "Onze Audi RS3 LMS heeft weer super gefunctioneerd. Aan het einde van de wedstrijd was het gelukkig niet zo krap als bij de voorgaande wedstrijden. In de eerste helft hadden we een schitterend duel met Team Heusinkveld. Die waren helaas bij een aanrijding betrokken waardoor wij onze voorsprong konden vergroten." Team Heusinkveld eindigde alsnog als tweede overigens nadat zij door een concurrent van de baan gedrukt werden, maar die kreeg een tijdstraf van 5 seconden opgelegd. Op zaterdag 19 december staat de tweede wedstrijd van de digitale VLN/NLS serie op de kalender.

.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet