ESports

Div: Güven/Rogers winnen tweede ronde VCO ProSIM series

2020 Van Uitert Lastige wedstrijd voor Job van Uitert.

Kampioenschapswedstrijd
Voor de kampioenschapswedstrijd waren de Esports Racers in de kwalificatie aan de beurt om een beste startpositie voor hun teams te vergaren. Joshua Rogers(Coanda Simsport 2.00.265) liet de snelste tijd noteren met daarachter Maxmilian Benecke die slechte +0.040 secs. trager was. Net zoals Laurin Henrich in de Fun Race verdedigde Rogers zijn pole op dominante wijze voordat hij zijn digitale auto aan zijn teammaat uit de "real world" Ayhanan Güven halverwege de wedstrijd in eerste positie kon overgeven. De 22-jarige was in staat om zijn voorsprong naar een overtuigende voorsprong voor het Coanda Simsports Team uit te breiden.

2020  Eng
Weer een mooie wedstrijd van Philipp Eng.

De Esports racers Maxmilian Benecke(Team Redline), Alejandro Sanchez(MSi Sports) en Sebastian Job(Red Bull Racing Esports) waren in een fel gevecht voor de overwinning verwikkeld. Halverwege de 40 minuten durende wedstrijd mochten de "real life racers" overnemen en die gingen op dezelfde wijze door. Vervolgens was er ook nog de nodige chaos. Uiteindelijk behaalde Beneckes' teamgenoot Lorenzo Colombo de tweede plek met daarachter Matt Campbell die van Esports Racer Jeremy Bouteloup(Coanda SimSport) overgenomen had. De ondergewaarde vierde plek leverde voor de combinatie Laurin Heinrich en Graham Carroll(Red Bull Racing Esports) nog 28 punten op, terwijl Benecke in de tussenstand van de Esports racers wist te behouden. De kampioenschapsrace vond plaats op Mount Panorama ofwel Bathurst. De lokatie werd pas twee uur voor aanvang na stemming bekend gemaakt. De organisatie haalde voor de keuze van Bathurst via Twitter maar liefst 19.000 stemmen binnen. Het verschil tussen de keuze uit Bathurt of Snetterton bedroeg slechts 0.1 procent.

Joshua Rogers(Coanda Simsport): "Het was genieten. Bathurst is gewoonweg mijn baan. Bovendien was het erg uitdagend. In het eerste event had ik nu niet zo'n beste performance, dus het was beter om vandaag de overwinning te claimen."

Ayhancan Güven: "Josh reed een perfecte wedstrijd met perfecte rondetijden. Ik probeerde ook erg snel te zijn, maar op Bathurst moet je voorzichtig zijn. Deze overwinning voelt goed aan."


2020 Wickens
Voor Robert Wickens was 2020 in tegenstelling voor vele anderen een uitstekend jaar. SIM Racing moet voor hem de weg naar real cockpit life vergemakkelijken.

Uitslag Championship Race
1: Güven / Rogers (Coanda Simsport)
2: Colombo / Benecke (Team Redline) +5.498 sec.
3: Campbell / Bouteloup (Coanda Simsport) +10.884
4: Heinrich / Carroll (Red Bull Racing Esports) +11.038
5: Eng / Job (Red Bull Racing Esports) +12.848
6: Zug / Sánchez (MSi eSports) +13.541
7: Nesov / Holzmann (Red Bull Racing Esports) +16.212
8t: Grinbergas / Ostgaard (Coanda Simsport) +16.570
9t: Karam / Bakkum (Coanda Simsport) +22.437
10t: Van der Linde / Schothorst (Team Redline) +33.295
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet