ESports

Div: Güven/Rogers winnen tweede ronde VCO ProSIM series

Esports racer Joshua Rogers en real life racer Ayhancan Güven pakten de overall overwinning in de tweede ronde van de VCO ProSIM Series. In de tussenstand van het virtuele kampioenschap staan Güven en Team Redline coureur Maximlian Bernecke bovenaan. In de z.g. "Fun Race" ging de overwinning naar Lauren Heinrich(normaal in de Duitse Porsche Cup actief.

2020 Güven
Ayhancan Güven pakt de overwinning op woensdagavond op Bathurst.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Güven/Rogers winnen tweede ronde VCO ProSIM series.
Max Verstappen en Romain Grosjean moesten vandaag vanwege hun komende deelname aan de F1 wedstrijd in Bahrein verstek laten gaan. Daarom waren er in het startveld van maar liefst 92 deelnemers wat kleine veranderingen. Tijdens dit tweede evenement was het Coanda SimSport team de grote winnaar. In de kampioenschapsrace stelden Joshua Rogers en Ayhancan Güven de overwinning veilig. Voor de wedstrijd op Bathurst behaalde Rogers de pole. In de tussenstand van het kampioenschap heeft het Coanda Team 38 punten en 1625 US dollars bij elkaar gereden. In de Fun race op Atlanta ging de overwinning naar Lauren Heinrich en hier had men de NASCAR Super Late Models voor gekozen wat het nodige spektakel teweeg bracht

Voorafgaande aan het evenement stonden Maxmilian Benecke(Esports Racer Team Redline, Philipp Eng en Robert Wickens de media te woord.
Maxmilian Benecke: "Het gaf een erg goed gevoel om de openingswedstrijd te winnen. Wij hadden van tevoren op verschillende baantjes getest en Max Verstappen Racing gaf ons natuurlijk een grote boost. Het was close maar Max verrichte fantastisch werk en de kampioenschapsrace was een perfecte seizoensopener. Hopelijk kunnen we dit continueren. Het competitieniveau is bijzonder hoog. Met Sebastian Job, Joshua Rogers en vele anderen hebben we zowel de top van de E racers hier als de professionals uit de "real world." Wij kunnen er samen voor vechten en voor fantastische wedstrijden zorgen."

Philipp Eng: "Fantastisch om van de VCO ProSIM series deel uit te mogen maken. Voordat we bij de openingsronde was ik zo nerveus want ik ken al deze jongens zoals Joshua Roger en Maximilian Benecke van de streams of omdat ik tegen of met ze gereden heb zoals met Sebastian bij Red Bull Racing Esports. Vorige week tijdens de kwalificatie was ik extreem zenuwachtig nadat ik de auto van Sebastian in de tweede stint had overgenomen. In het verleden heb ik van Esports races veel gebruik gemaakt. Dit jaar heb ik een aantal evenementen gedaan zoals de iRacing 24H Nürburgring powered by VCO die we met het team van BS+ Competition gewonnen hebben. Dit ding blijft groeien en ik heb het gevoel dat ik in de ProAM line-up slechts een amateur ben. Zeker omdat ik niet op de hoogte ben van de topmensen daar. Maar ik kom er langzaam. Het is erg leuk en we kunnen VCO niet genoeg bedanken voor het neerzetten van deze geweldige show!"

Robert Wickens: " Esports racen geeft me weer de kans om aan wedstrijden deel te nemen wat ik zovele jaren heb moeten missen. Ik heb altijd geweten dat simulatie de eerste stap terug zou zijn naar professioneel racen. Het is een veel goedkopere optie om er achter te komen wat voor handbedieningssystemen ik nodig heb om weer op elite niveau te kunnen gaan racen en wat mijn uiteindelijke doel is. 2020 is voor iedereen een raar jaar geweest maar voor mij persoonlijk was het een heel goed jaar omdat iedereen in Esports racen begonnen is, wat het een enorm platform heeft gegeven. Ik kon weer meedoen en hopelijk mijn weg terug naar het real racen in de toekomst een vliegende start geven. De Formule 3 auto die we op iRacing gebruiken is voor mij zo'n goed model omdat hij veel vergevingsgezinder is dan andere auto's en het mij in staat stelt om een paar fouten te maken zonder van de baan te geraken."(Al gebeurde dit woensdagavond dus wel red...)


2020 Heinrich
Zege voor Laurin Heinrich in de Fun wedstrijd.

Fun Race
In tegenstelling tot vorige week toen de Esports Racers aan de beurt waren mochten ditmaal de profs beginnen. In de Super Late Model Stockcar die eigenlijk voor short tracks ontwikkeld is, raceten zij 20 minuten op het kronkelende circuit van Road Atlanta tegen elkaar, streden om punten in het algemeen klassement en verhoogden het entertainments niveau aanzienlijk. Lauren Heinrich kwam in zowel de kwalificatie als de wedstrijd als beste uit de bus. Normaliter rijdt Heinrich in de Duitse Carrera Cup en reed direct bij de start weg van de rest van het veld en was niet betrokken bij de vele vermakelijke gevechten achter hem in een wedstrijd die gekenmerkt werd door crashes en spins. Matt Campbell en Philipp Eng gingen resp. als tweede en derde over de streep.

Lauren Heinrich: "Het winnen van de Fun Race was gewoon een geweldig gevoel. Ik vind het leuk om in korte tijd aan totaal nieuwe omstandigheden te moeten wennen. Ik denk niet dat iemand van ons ooit eerder met zo'n auto had gereden, dus het was het erg leuk om er snel aan te wennen en consistente snelle rondetijden te produceren."

Matt Campbell: "Het was een hele grote uitdaging en we kwamen er pas voor de start achter in welke auto we zouden racen en op welk circuit. Het was een uitdaging maar ook erg leuk!"

Race uitslag (top 10):
1: Laurin Heinrich
2: Matt Campbell +4.371 sec.
3: Philipp Eng +7.975
4: Kelvin van der Linde +8.459
5: Sage Karam +11.294
6t: Scott Andrews +16.825
7: Eduardo Barrichello +17.225
8t: Elias Seppänen +21.086
9: Danny Kroes +21.377
10: Nick Foster +25.324

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet