Formula E

Formule E: Alex Lynn naast Alexander Sims bij Mahindra Racing

Het 2020/2021 ABB FIA Formule Kampioenschap nadert al heel snel haar zevende seizoen. In een virtuele presentatie met 1996 wereldkampioen Damon Hill werd de komst van Alex Lynn aangekondigd.

2020 Mahindra 1
De Formule E bewijst dat autosport en natuur hand in hand samen gaan, getuige deze foto van Mahindra Racing.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Mahindra Racing

Alex Lynn naast Alexander Sims bij Mahindra Racing
Eind augustus werd Alexander Sims als rijder bekend gemaakt. Vandaag kondigde Mahindra de definitieve komst van Alex Lynn aan, die bij de laatste zes races in Berlijn voor het team uitkwam. De 27 jarige Lynn heeft zich als winnaar in het verleden duidelijk bewezen. In 2014 pakte hij de GP3 titel en behaalde overwinningen op Macau in de F3 en in de sportscars tijdens de 12U van Sebring en 24U van Le Mans. Tevens behaalde Alex meerdere overwinningen in de toenmalige GP2 en beschikt met een deelname aan 27 Formule E races over voldoende ervaring in deze klasse. In Berlijn behaalde hij eerder dit jaar overigens zijn beste resultaat Nick Heidfeld blijft overigens als testrijder en adviseur deel uit maken van het Mahindra Team.

Tevens werd vandaag de M7 Elektro onthuld. De auto behoudt dit seizoen zijn opvallende kleurenschema van rood wit blauw. Om de duurzaamheidsreferenties van het team te onderstrepen werd de M7 in een bosrijke omgeving gefotografeerd.


2020 Sims Lynn Alexander Sims en Alex Lynn zorgen ervoor dat het startveld voor een 1/4e uit Britten bestaat.

Voorafgaande aan het zesde seizoen kondigde men bij Mahindra een langdurig technologisch partnership met ZF Friederichshafen AG aan. Onder de kap van de M7 elektro bevindt zich de allereerste door ZF ontwikkelde aandrijflijn. Het team van Mahindra Racing en de ZF ingenieurs hebben ondanks de uitdagende omstandigheden van 2020 continue aan een nieuw pakket gewerkt.

Nieuw voor seizoen 7 is een technische innovatie voor het transmissiesysteem dat in samenwerking met Shell is ontwikkeld. Samen met Mahindra en ZF heeft Shell een transmissievloeistof voor de M7 Elektro ontwikkeld. De e-transmissie vloeistof verbetert de transmissie om de prestaties op het circuit verder te optimaliseren. Shell heeft de afgelopen twee jaar nauw met Mahindra Racing samengewerkt om de volgende generaties E-Fluids te ontwikkelen. Dit is gebaseerd op een Race to Road filosofie waarbij nieuw technologieën die op het circuit ontwikkeld worden kunnen bijdragen aan de verbetering van elektrische auto's.

Verwelkomt het team Maurice Lacroix als officiële tijdwaarnemer van het team. Architectuur, cultuur, sport ecologie en innovatie zijn de bijkomende inspiratiebronnen voor het creatieve team van Maurice Lacroix. Naast Maurice Lacroix is OMP tevens leverancier van rijdersuitrusting en andere veiligheidsproducten. Recentelijk nam OMP de Bell Racing Helmets Group en de firma Zeronoise over.

2020 Mahindra 2
Mahindra is altijd een frontrunner in de FE geweest.

Laatstgenoemde firma is verantwoordelijk voor de innovatie beelden vanuit rijdersoogpunt in de cockpit. Tevens wordt de samenwerking met het Belgische Voxdale bedrijf voortgezet. Dit bedrijft ondersteunt het team met haar knowhow op het terrein van ontwerp en techniek.Van 28 november t/m 1 december testen de teams op het circuit van Ricardo Tormo Valencia in Spanje.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet