Sportscars

Sportscars: Ricky Taylor en Filipe Albuquerque in 2021 voor Wayne Taylor Racing, Rossi voor endurance-races, Castroneves extra in Daytona

2011123 IMSA Taylor Helio
Ricky Taylor (l.) werd samen met Helio Castroneves kampioen en keert nu terug naar het team van zijn vader

Ricky Taylor en Filipe Albuquerque vormen het komende seizoen de vaste rijdersbezetting van de nummer 10-Konica Minolta-WTR-Acura. Dat maakte teameigenaar Wayne Taylor vanavond tijdens een virtuele persconferentie bekend. Het duo neemt daarmee de plaatsen in van Renger van der Zande en Ryan Briscoe, van wie de contracten zoals gemeld niet werden verlengd. Bij de keuze van de rijders voor de lange-afstandsraces koos Taylor voor IndyCar-coureurs: Alexander Rossi komt tijdens de vier endurance-races op Daytona, Sebring, Watkins Glen en Road Atlanta in actie, Helio Castroneves voegt tijdens de Rolex 24 At Daytona bij het team.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Dat Ricky Taylor na drie seizoenen bij Penske bij het familieteam van de Taylors zou terugkeren, stond eigenlijk al voor iedereen vast toen de aankondiging kwam dat Wayne Taylor Racing voor 2021 de overstap van Cadillac naar Acura zou maken. "Maar hij blijft Acura-coureur, hij wordt door Acura aan ons team uitgeleend", benadrukte Wayne Taylor.

De komst van Filipe Albuquerque deed ook al een tijdlang als gerucht de ronde, hoewel Wayne Taylor twee weken geleden tijdens de 12 Uur van Sebring nog zijn verbazing uitsprak over zulke berichten in de media, omdat het contract volgens hem op dat tijdstip nog niet was getekend. Vanavond gaf Taylor toe, voor dit jaar al een deal met Albuquerque te hebben willen doen, maar het toen niet eens geworden te zijn. Albuqerque maakt de stap naar de IMSA-competitie na een succesvol seizoen waarin hij met United Autosports de ELMS-titel, de WEC-titel in de LMP2-klasse en de LMP2-klasse in Le Mans won.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet