Sportscars

Sportscars: Testdag keert terug in Le Mans, ACO kondigt programma 2021 aan

200919 LM Startfoto

Na een jaar afwezigheid keert de vertrouwde testdag ter voorbereiding op de 24 Uur van Le Mans volgend jaar terug, zo blijkt uit een overzicht van de geplande activiteiten op het circuit van Le Mans in 2021, dat de Automobile Club de l'Ouest zojuist de wereld in stuurde. Nieuw is echter dat de testdag niet, zoals de laatste jaren gebruikelijk, twee weken voorafgaand aan het raceweekeinde gehouden wordt, maar op de zondag voorafgaand aan de raceweek. Dat betekent wat minder druk op de teams, die in totaal wat minder tijd in Le Mans doorbrengen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De 24-uursrace voor sportwagens, waar we voor het eerst de lang verwachte hypercars in Le Mans aan de start zullen zien, staat volgend jaar van 9 tot en met 13 juni op de kalender, met de testdag dus op zondag 6 juni. Drie weken na de race, van 1 tot en met 4 juli, staat Le Mans Classic op het programma, dat eigenlijk dit jaar gehouden zou worden, maar al snel een jaar werd uitgesteld.

In april zijn er de 24-uursrace voor motoren (15-18 april) en de Franse ronde van de MotoGP (14-16 april). Van 26-29 augustus is er de 24h karting en van 25-26 september de 24h voor trucks. Natuurlijk allemaal onder voorbehoud van corona.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet