IndyCar

Indycar: Tony Kanaan voor vier oval wedstrijden in 2021 terug bij Ganassi

Het team van Chip Ganassi tekende vandaag een meerjarige overeenkomst met voormalig Indy 500 winnaar Tony Kanaan om de no 48 Dallara Honda van Jimmie Johnson op vier oval races te besturen. Voor Kanaan een deja-vu. Johnson laat zoals bekend de ovalraces schieten.

2020 Tony  CGR
Dankzij Jimmie Johnson weer terug in Indycar. Tony Kanaan.


Tekst Willem J. Staat
Foto ndycar

Tony Kanaan voor vier oval wedstrijden in 2021 terug bij Ganassi
Tony Kanaan is weer terug op het oude honk. Tussen 2014 en 2017 kwam de populaire Braziliaan voor het team van Chip Ganassi uit. Dit jaar komt Kanaan naast Scott Dixon, Alex Palou en Marcus Ericsson op de ovals uit. Sponsor NTT Data was voor het eerst te zien op de No 8 Indycar tijdens de Indy 500. Tijdens de Brickyard GP op Indianapolis 2013 reed Kanaan in de Daytona Prototypes eveneens met NTT Data sponsoring en eindigde toen als tweede. Bryant fungeert als subsponsor en heeft als non automotive bedrijf een lange staat van dienst op Indianapolis.

Legendes zoals Eddie Sachs, Roger Ward, Cale Yarborough, Scott Brayton, Chip Ganassi himself, Stan Fox, Janet Guthrie reden allen onder de Bryant Racing banner en behaalden op diverse banen 16 overwinningen met deze sponsoring. In 15 Indycar-seizoenen reed Kanaan 14 jaar met Bryant sponsoring.
  In 23 Indycar seizoenen behaalde reed Kanaan maar liefst 383 wedstrijden en behaalde 17 overwinningen, 15 poles, 78 podiums en reed ruim 4000 starts. Op de eeuwige ranglijst startte Kanaan 318 maal achter elkaar. Sinds Portland 2001 tot aan Texas 2020 reed Kanaan ononderbroken in de Indycar-series.

Tony Kanaan: "Het is nauwelijks in woorden uit te drukken dat we zo snel een overeenkomst met Chip Ganassi Racing zouden bereiken. CGR staat ana de top van de Noord Amerikaanse autosport en het is een droom die uitkomt om dit programma met zulke geweldige coureurs in de line-up te kunnen deelnemen. Ik heb ook het geluk gehad om gedurende mijn gehele carriere goede relaties met sponsoren gehad te hebben. Het feit dat bedrijven zoals Bryant en NTT Data mij opnieuw ondersteunen. Beiden waren bij verschillende overwinningen aanwezig. Het is een hele eer om deze bedrijven te vertegenwoordigen."

Chip Ganassi: "Aangezien de markt van de Indycar-rijders steeds jonger wordt, is ervaring iets dat niet geleerd kan worden. In de paddock is niemand meer ervaren dan Tony en toen en voor ons ovalprogramma was hij duidelijk de beste keuze. Met NTT Data en Bryant zijn we erg verheugd dat beiden bedrijven weer bij ons terug zijn. Tony kent ons team en systeem. We verwachten dat de combinatie van hem en Jimmie een één tweetje geeft waarna we in de No 48 naar op zoek zijn!"

Tijdens de seizoensopener in St. Petersburg rijdt Alex Palou met het NTT kleurenschema, evenals op de Texas Motor Speedway, Indianapolis 500 en de finale op de Weather Tech Raceway Laguna Seca. Verder is het NTT Data kleurenschema op de No 9 van Scott Dixon. Johnson rijdt in Toronto met het NTT Data kleurenschema. Overigens is de Canadese wedstrijd de enige buiten de VS

200130 Kanaan actie 2
Kanaan blijft voor zijn vele fans actief in Indycar. Ervaring kun je niet kopen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet