Diversen

Div: Titel voor Ricardo van der Ende in FFSA GT!

Ricardo van der Ende heeft afgelopen weekend, samen met de Belg Benjamin Lessennes, op Paul Ricard de titel in de Silver Cup klasse behaalt van het FFSA GT kampioenschap. Het ging er hard aan toe, de stukken vlogen er dit weekend vanaf in de strijd om de felbegeerde Franse FFSA GT titel.


Riccardo
Ricardo van der Ende wint samen met Benjamin Lessennes de Silver Cup titel in het fel bevochten Franse GT kampioenschap.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: FFSA/Dirk Bogaerts

Titel voor Ricardo van der Ende in FFSA GT
Terwijl een aantal titelkandidaten elkaar zowel zaterdag als zondag wist uit te schakelen, ging deze uiteindelijk voor derde maal naar de combinatie Gregory Guilvert/Fabian Michal in een Audi R8 LMS GT4 van Sainteloc Racing. De combinatie Mike Parisy/Nicolas Gomar behaalde op Paul Ricard tijdens de finale wedstrijd hun vierde seizoensoverwinning en stelden daarmee de tweede plek in de Pro-AM categorie veilig. Daarachter volgden de Alpines van Gregoire Demoustier/Alain Ferté en Vincent Beltoise/Rodolphe Wallgren.

De Silvercup binnen het FFSA GT kampioenschap bevestigde zijn bestaansrecht met een ongelofelijk gevecht tussen de titelkandidaten. In de tussenstand beschikten Ricardo van der Ende en Benjamin Lessennes slechts over zeven punten voorsprong op hun naaste rivalen Edouard Cauhaupé/Fabien Lavergne. De overwinning in de Silvercup ging naar de combinatie Thomas Drouet/Paul Petit met een Mercedes AMG GT4 van AKKA ASP. Het betekende hun tweede seizoensoverwinning maar de titelstrijd was nog wijd open en Van der Ende moest een fel gevecht met Cauhaupé leveren waarbij de Ekris BMW M4 GT4 en de Mercedes AMG GT4 elkaar even raakten. Uiteindelijk eindigde de Ekris BMW M4 GT4 als derde. En dit was voor de combinatie Van der Ende/Lessennes voldoende om de Silver Cup veilig te stellen.

Ricardo van der Ende: "Na de touché met Cauhaupé was er wel het één en ander krom en ging niet helemaal gemakkelijk. Maar ik ben zo blij met deze titel waarvoor ik André Grammatico, de baas van L' Espace Bienvenue wil bedanken. Hij nodigde mij drie jaar geleden uit om met hem mee te gaan. Hij geloofde in het kampioenschap en BMW. Vandaag zijn we dus kampioen" Het Nederlands/Belgische duo behaalde in het Franse FFSA GT kampioenschap maar liefst vijf overwinningen in de Silver Cup.

2020 Podium
Geheel links Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende. De kersverse Silver Cup kampioenen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet