Diversen

Div: Zanardi vecht terug en herstelt langzaam

Alex Zanardi werd vandaag overgebracht naar Padua waar hij verder zal moeten herstellen. Uit een statement van het San Raffaele ziekenhuis in Milaan zien we een lichte progressie.


IMG 5995
Positieve berichten uit Italië. Alex Zanardi vecht terug al zal die weg lang zijn en hij heeft inmiddels al twee revalidatiecursussen gevolgd.


Tekst en Foto Willem J. Staat

Zanardi vecht terug en herstelt langzaam
Op 19 juni raakte Alex Zanardi zwaar gewond tijdens een training toen hij met zijn handbike tegen een vrachtwagen botste. Zanardi vertoefde een maand in een ziekenhuis in Siena en vervolgens naar het San Raffaele ziekenhuis waar intensief aan zijn herstel werd gewerkt. Daar probeerde men de complicaties op te lossen die uit het eerste trauma ontstond gevolgd door reconstructie van het gezicht en schedel. Interessant is dat Alex inmiddels de laatste twee maanden een cursus lichamelijke en cognitieve revalidatie gevolgd heeft. Vanwege Covid-19 bevindt Alex zich in een behoorlijk isolement. Alleen zijn vrouw en zoon alsmede de behandelende artsen hebben alleen toegang tot hem. Uit de Italiaanse berichtgeving zijn duidelijk positieve signalen waar te nemen maar wel dat het een zeer lang herstel gaat worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet