ESports

Div: KNAF biedt met FLOW by Rudy van Buren simulatorcoaching aan voor alle licentiehouders

Vanaf dit najaar is het mogelijk om bij de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) trainingen te volgen van ontwikkelings- en autocoureur Rudy van Buren.

Aangeleverd bericht/Foto PR

VB


De KNAF en Van Buren hebben de handen ineen geslagen om simulatorcoaching voor een extra brede doelgroep binnen de autosportwereld aan te bieden. Dit varieert van een algemene introductie en advies tot uitgebreide één-op-één-coaching, juist ook gericht op beoefenaars van (virtuele én fysieke) autosport op alle niveaus.

Ten behoeve van deze nieuwe opleidingsmogelijkheden is op het KNAF-federatiebureau in Houten een nieuwe simulatorruimte ingericht. Centraal daarin staat een door Van Burens bedrijf FLOW geleverde setup, bestaande uit een hoogwaardige pc met drie schermen, een speciaal ontworpen racestuur en hydraulische pedalen. Deze wordt ingezet voor de trainingen, die zowel lokaal als op afstand bij te wonen zijn en zo een aanvulling vormen op de bestaande (simulator)coaching van jonge racetalenten bij andere partners van de KNAF.

Simulator- en ontwikkelingscoureur
Van Buren is zelf actief als autocoureur in de Porsche Carrera Cup Deutschland en werkt als simulator- en ontwikkelingscoureur voor diverse internationale raceteams, die onder meer uitkomen in de Formule 1 en Formule E. De 28-jarige coureur was in zijn jeugd al op hoog niveau actief in de kartsport en vergaarde wereldwijde bekendheid door zijn winst van de World's Fastest Gamer-competitie in 2017. Met FLOW biedt hij tal van mogelijkheden voor het leveren van hoogwaardige simulatoren en coaching op het gebied van uiteenlopende autosportdisciplines bij diverse partijen.

Deze nieuwe samenwerking volgt kort op de recente aankondiging van KNAF Digital, het door NOC*NSF gesteunde platform waarop vanaf de winter van 2020/2021 erkende kampioenschappen in racegames worden georganiseerd. Van Buren treedt samen met Mitchel van den Brink, de jongste Dakar Rally-deelnemer ooit, op als ambassadeur van KNAF Digital. De KNAF erkent virtueel racen al als vorm van autosport sinds 2017, toen Sim Race Vereniging Nederland (SRVN) zich bij de nationale autosportfederatie aansloot.

Coaching voor iedereen
"Voor velen lijkt simulatorcoaching misschien voorbehouden aan een selecte groep professionele coureurs met veel talent, die hiervoor al naar specialistische locaties kunnen en blijven gaan. Voor rijders van alle andere niveaus willen we hiermee die instapdrempel verlagen", aldus Van Buren. "Ik ben vooral benieuwd wie hiermee verder naar voren kunnen treden, wat we kunnen bereiken met KNAF Academy-coureurs en tijdens de trainingsavonden voor iedereen in Houten, waarbij we ook met datalogging werken. De coaching die ik hier aanbied, evenals op diverse andere locaties, is een krachtige tool om rijders van elk kaliber verder te helpen in hun ontwikkeling."

Maarten van Wesenbeeck, General Manager KNAF, zegt: "Hiermee willen we vooral een nieuwe meerwaarde bieden aan licentiehouders van alle niveaus, juist ook in combinatie met de lancering van KNAF Digital. In samenwerking met Rudy kunnen we een waardevolle aanvulling bieden op alle bestaande activiteiten op het gebied van simulatorcoaching, wat we al jaren naar tevredenheid doen met onze TeamNL-racetalenten bij onder meer Adrenaline Control en SimDelft. Op termijn willen we mogelijk nog meer trainingsmogelijkheden aanbieden op gebieden die van belang zijn voor de totale ontwikkeling van een autocoureur."

Meer informatie over de coachingsmogelijkheden door Rudy van Buren bij de KNAF volgt binnenkort op www.knaf.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet