ESports

Div: Timo Glock kijkt uit naar VCO ProSIM series

Evenals vele andere real life coureurs kijkt BMW-coureur Timo Glock uit naar een spannende eSports winter. Samen met Niclas Koetz (Biela Team EURONICS) neemt hij in de #10 Formule 3 auto hieraan deel. In een interview vertelt Glock de beweegredenen voor zijn deelname. De VCO ProSIM series begint op 18 nov om 20.00u.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Timo Glock kijkt uit naar VCO ProSim series

F3

De VCO ProSIM Series is het grootste eSports event waarbij je tot nu toe betrokken bent. Wat maakt dit zo bijzonder?

Timo Glock: "Met Florian Haasper, de CEO van de Virtual Competition Organisation heb ik een lange discussie hierover gehad en vertelde ook over mijn persoonlijke ervaringen met Esports racers waarvan ik genoten heb. Wij dachten er over na om een manier zien te vinden om deze uitwisseling levend te houden en er deze winter iets van te maken. Nadat het lange seizoen over is kijken de echte racers uit naar een break maar de meeste van hen zijn gretig genoeg om te blijven racen en van de competitie te genieten. Daarom hebben we geprobeerd een aantal mensen aan boord te krijgen. Op onze mededelingen hebben we erg positieve reacties ontvangen en er zijn nu een paar grote namen bij de serie betrokken. Ik kijk nu al uit naar de eerste wedstrijd."

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen voor de VCO ProSIM Series wedstrijden?
Timo Glock: "Ik ben ervan overtuigd dat de Esports racers moeilijk te verslaan zijn en ik probeer gewoon de beste deelnemer uit de "real world" te zijn. Maar het belangrijkste is om plezier te hebben. Wij willen fris en anders zijn en proberen iets nieuws te lanceren. Als de lichten in de simulator uitgaan probeer ik echter mijn best te doen."

F3 2

Hoe lang bent U al bij Esports Racing betrokken?
Timo Glock: " Toen ik gedurende mijn F1 periode voor de eerste maal met een simulator kennis maakte was er nog een lange weg te gaan maar de dingen ontwikkelden zich erg snel. Al een paar maanden nam mijn eerste ervaringen voelde het al realistischer aan. Maar na zeven of acht uur in de simulator was je volledig kapot, zelfs meer dan wanneer je in de echte F1 auto zat. Het rijden in de simulator was erg uitdagend. Zeker in het begin. Bij BMW beschikken ze over een fantastische simulator die we voor de DTM wedstrijden gebruikten. Het niveau is vandaag ontzettend hoog."

Wat vind je vooral leuk aan het Esports racen?
Timo Glock: " Het is een compleet andere wereld en voor mij totaal nieuw. Aan het begin was ik erg verbaasd hoe realistisch het allemaal was. Zeker op het iRacing platform. Zelfs de kleinste veranderingen aan de set-up beïnvloeden de rijervaringen. Gewoon absurd hoe goed en realistisch Esports Racing geworden is."

Gedurende de lockdown periode bent U net zoals vele anderen zwaar bij Esports Racing betrokken geraken. Was het een verrassing dat dit zoveel plezier verschafte?

Timo Glock: "Aan het begin van de lockdown volgde ik wat de coureurs op de diverse platforms aan het doen waren en hoe dat zij reden. Het zag er meteen naar uit dat heel leuk zou worden en toen besloot ik mijn eigen simulator te kopen en was aangenaam verrast hoe groot de community is en hoeveel tijd de rijders in de simulator doorbrengen Vanaf het begin heb ik er echt van genoten en we hadden allemaal een geweldige tijd samen Toen is het idee ontstaan om het gaande te houden en voor de toekomst iets nieuws te ontwikkelen. Ik denk dat Esports racen een belangrijk platform voor de toekomst kan zijn."

F3-3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet