GT

GT: Gulf 12 Hours verhuist eenmalig naar Bahrein

o 1ds365tu81k191hra1epr1r6g12lvp

De Gulf 12 Hours, die gepland staat voor 9 januari, verhuist (eenmalig) van het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi naar het Bahrain International Circuit. Driving Force Events, de promotor van de race, bevestigde vandaag dat rekening houdende met "diverse logistieke en organisatorische eisen" een race in Bahrein een betere optie is dan in Abu Dhabi.

Tekst: Marcel ten Caat/PR
Foto: PR

De 10e editie van de Gulf 12 Hours zou in eerste instantie komende maand worden verreden, maar werd door de gewijzigde datum van de Grand Prix van Abu Dhabi al verschoven naar 9 januari 2021. Driving Force Events kiest nu dus voor een wedstrijd in Bahrein, die als naam 'Gulf 12 Hours Bahrain' krijgt. Het besluit betekent overigens niet het einde van de wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten. Op 18 december 2021 zal de Gulf 12 Hours weer als vanouds op het Yas Marina Circuit worden verreden.

In tegenstelling tot de negen voorgaande edities is er bij de komende editie geen plaats meer voor prototypes en zijn enkel GT3 en GT4-auto's welkom. Onlangs werden de eerste 22 van maximaal 34 inschrijvingen bekend gemaakt. Onder andere de uit de GT World Challenge Europe bekende teams AF Corse, AKKA ASP Team, Dinamic Motorsport, GPX Racing en Haupt Racing Team zullen aanwezig zijn. Meer informatie over de rest van het deelnemersveld wordt binnenkort bekend gemaakt.

"We hebben met beide circuits hard gewerkt om van twee evenementen in 2021 een succes te maken", aldus Driving Force Events-directeur Andrea Ficarelli. "We zijn verheugd dat we de mogelijkheid hebben om de Gulf 12 Hours op twee fantastische circuits die een geweldige ervaring zullen zijn voor alle betrokkenen te kunnen houden."

"We bedanken Bahrein International Circuit voor hun steun en voor het feit dat ze ons de kans hebben gegeven om een editie van de Gulf 12 Hours op hun prestigieuze locatie te organiseren, evenals de teams die in deze uitdagende omstandigheden meegaand waren," aldus Ficarelli.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet