Formula 4

Spaans F4: Kas Haverkort en Thomas ten Brinke winnen in Barcelona

race 2 start
Start

Nummer dertien voor Haverkort
In de tweede race mocht Haverkort opnieuw vanaf poleposition beginnen, met dit keer Ten Brinke op twee, gevolgd door Goethe, Dufek en Nosov. Boya moest dit keer vanaf plek negen het podium zien te halen. Bij de start viel Haverkort perfect in het licht en nam direct een paar meter voorsprong op Ten Brinke, die Goethe in zijn nek kreeg. Daarachter Dufek en Nosov en een goed vertrokken Boya, die naast Fluxa en Pallot ook Bühler al voorbij was. Dit keer nam Haverkort niet meteen afstand waardoor er een kopgroep van drie ontstond, bestaande uit Haverkort, Ten Brinke en Goethe.

race 2 dufek
Joshua Dufek

Nosov was op dat moment de snelste rijder op de baan, passeerde Dufek en kort daarna Goethe om zo op de derde plaats aan te sluiten bij het leidende Nederlandse duo. Dufek kon het tempo niet volgen en viel terug naar de groep die geleid werd door Boya en verder bestond uit Bühler, Pallot, Fluxa en Bordas. Net als in race één kreeg Goethe het naarmate de race vorderde moeilijk en zag eerst Boya en Dufek en even later ook Bühler aan zich voorbij gaan om uiteindelijk zelfs terug te vallen tot achter Pallot op plek acht.

race 2 buhler
Léna Bühler

Aan kop begon Nosov aan te dringen bij Ten Brinke en dat was voor Haverkort het moment om afstand te nemen van het strijdende tweetal. Terwijl Nosov de tweede plaats overnam, vergrootte Haverkort zijn voorsprong met meer dan een seconde per ronde om uiteindelijk met een marge van meer dan vier seconden zijn tweede winst van de dag, en zijn dertiende van het seizoen, te grijpen.

race 2 kas
Kas Haverkort

Ten Brinke had waarschijnlijk in de slipstream van Haverkort iets teveel van zijn banden gevergd, want de Nederlander viel steeds verder terug en kon na Nosov ook Boya niet achter zich houden. Even leek de snelle Spanjaard ook nog Nosov te kunnen bedreigen, maar uiteindelijk moest Boya achter de dolblije Rus genoegen nemen met de derde podiumpositie.

race 2 nosov
Een uitgelaten Ivan Nosov

Ten Brinke hield nog wel genoeg snelheid om de vierde plaats veilig te stellen. Achter de Nederlander een opnieuw sterk rijdende Bühler die een goede race nu wel een keer beloond zag met een topklassering. De Zwitserse wist in de tiende ronde haar landgenoot Dufek te passeren en legde zo beslag op de vijfde positie.

race 2 podium
Podium

Uitslag race 2:
1. Kas Haverkort, MP Motorsport, 11 ronden
2. Ivan Nosov, Drivex, + 4.269
3. Mari Boya, MP Motorsport, + 4.554
4. Thomas ten Brinke, MP Motorsport, + 7.973
5. Léna Bühler, Drivex, + 9.984
6. Joshua Dufek, MP Motorsport, + 11.019
7. Paul Adrien Pallot, Drivex, + 11.362
8. Oliver Goethe, MP Motorsport, + 12.640
9. Enric Bordas, Formula de Campeones, + 16.267
10. Carles Martinez, Formula de Campeones, + 18.100
11. Lorenzo Fluxa, Global Racing Services, + 19.421
12. Suleiman Zanfari, Global Racing Services, + 19.961
13. Mehrbod Shameli, XCEL Motorsport, + 20.619
14. Enzo Joulié, MP Motorsport, + 21.764
15. Maksim Arkhangelskii, Drivex, + 23.849
16. Emilien Denner, Mol Racing-M2 Competition, + 24.917
17. Alejandro Garcia, Global Racing Services, + 38.263

Snelste ronde: Mari Boya in 1:47.698
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet