DTM

DTM: DTM Trophy in 2021 met zeven evenementen, ook op TT-Circuit Assen

201113 DTM Trophy 2021
De DTM Trophy telt in 2021 zeven evenementen van elk twee sprintraces

Na een succesvol debuutseizoen gaat de DTM Trophy, dit jaar in het leven geroepen voor het niveau onder de DTM, in 2021 zijn tweede seizoen in. Het aantal evenementen wordt uitgebreid van zes naar zeven: vier in Duitsland en drie daarbuiten. De klasse komt ook naar Nederland, en wel tijdens het DTM-weekeinde op het TT-Circuit Assen van 17-19 september. België, het land waar dit jaar de première plaatsvond op Spa-Francorchamps en waar de serie ook op Circuit Zolder reed, staat voor 2021 echter niet op de kalender van de DTM Trophy.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Het seizoen start in juni op het circuit van Monza in Italië, waarbij nog niet volledig vast staat of er van 11 tot en met 13 of van 18 tot en met 20 juni gereden wordt. Daarna wordt er gereden op de Norisring, de Lausitzring en de Nürburgring in Duitsland, de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg en het genoemde TT-Circuit Assen, waarna het seizoen begin oktober wordt afgesloten op de Hockenheimring.

"Monza, de Red Bull Ring, Assen en de Norisring zijn vier nieuwe highlights op de kalender voor 2021", zegt Frederic Elsner, director event van DTM-organisatie ITR. "De belangstelling van de teams is verheugend groot, het succesvolle seizoen heeft meerdere teams overtuigd. Vooral voor jonge ambitieuze rijders biedt de DTM Trophy de uitgelezen kans om hun kwaliteiten op het veelbekeken platform van de DTM te tonen." Anders dan in de meeste andere GT-series is er in de DTM Trophy sprake van een sprintraceconcept zonder rijderswissels of pitstops: 'één rijder, één auto' luidt het principe.

Kalender DTM Trophy 2021
18–20 juni: Monza, Italië
2–4 juni: Norisring, Duitsland
23–25 juni: DEKRA-Lausitzring (GP), Duitsland
20–22 augustus: Nürburgring, Duitsland
3–5 september: Red Bull Ring, Oostenrijk
17–19 september: TT-Circuit Assen, Nederland
1–3 oktober: Hockenheimring, Duitsland
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet