VLN

VLN: NLS maakt kalender 2021 bekend

De Nürburgring Langstrecken Serie, NLS ofwel de VLN heeft vandaag haar kalender voor 2021 vrijgegeven. Vanwege de Corona pandemie zijn alle data uiteraard onder voorbehoud. Ondanks de pandemie kon dit jaar toch nog een deel van het kampioenschap gereden worden, al moesten de laatste wedstrijden helaas afgelast worden.

2020 6U Start 1
Hopelijk volgend seizoen weer racen onder normale omstandigheden

Tekst Willem J. Staat
Foto's archief autosport.nl

NLS maakt kalender 2021 bekend
Christian Stephani, directeur van de VLN vv Gmbh Co. KG kijkt toch nog enigzins positief op het seizoen 2020 terug. "Het seizoen 2020 was een achtbaan van emoties! We hebben veel energie gestoken in het überhaupt kunnen racen onder deze moeilijke omstandigheden. Het is ons gelukt. Toen de eerste race in juni plaatsvond en ondanks onheilsprofetieën alles perfect werkte, voelde het goed aan.

We hebben toen vijf races doorstaan ​​en de gebruikelijke geweldige sport meegemaakt. Er was veel positieve feedback, vooral van de deelnemers, die onze inspanningen prezen. Door de grote onzekerheid als gevolg van het toegenomen aantal besmettingen in het district Ahrweiler en het gebrek aan goedkeuring van de autoriteiten, konden we de laatste drie races uiteindelijk niet rijden. 

En onze prijsuitreiking en ons optreden op de Essen Motor Show kunnen niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Dit is jammer. Maar nu kijken we vooruit. Het motto voor de komende maanden is "Op volle kracht vooruit" De prijstuitreiking van het kampioenschap wat normaal op de Essen Motor Show plaatsvindt, wordt nu op 4 december a.s. een virtuele gebeurtenis

Verder zal de BMW M2 CS Racing Cup in de NLS geïntegreerd worden en ook wordt nauw met KTM samengewerkt om de nieuwe X-Bow GTX in het kampioenschap te intregreren. Verder wordt ook de digitale NLS-serie gecontinueerd. De aanvang is zoals bekend op 28 november a.s.

Kalender 2021 onder voorbehoud
20.03. – Probe- und Einstellfahrt
27.03. – 66. ADAC Westfalenfahrt
17.04. – 46. DMV 4-Stunden-Rennen
01.05. – 63. ADAC ACAS Cup
26.06. – 52. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy
10.07. – 61. ADAC Reinoldus-Langstreckenrennen
11.07. – 44. RCM DMV Grenzlandrennen
11.09. – ROWE 6h ADAC Ruhr-Pokal-Rennen
25.09. – 53. ADAC Barbarossapreis
09.10. – 45. DMV Münsterlandpokalder
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet