GT

GT4 European Series: Het kampioenschap wordt aankomend weekend beslist op Paul Ricard

hoofdfoto

Na vijf ronden in Italië (Imola-Misano), Nederland, Duitsland en België valt op het Franse circuit van Paul Ricard de beslissing wie zich kampioen mag noemen voor de verschillende titels. De laatste twee races in Le Castellet gaan bepalen wie de beste rijders zullen worden in de Silver Cup, Pro-Am Cup, maar ook de titel bij de teams moet nog worden beslist.

Tekst: PR/Gerrie Hoekstra
Foto's: GT4 European Series

clot-nouet


Aston Martin rijders Valentin Hasse-Clot en Theo Nouet reizen naar Le Castellet als koplopers in de GT4 European Series Silver Cup. De AGS Events equipe hebben in de vorige races 172 punten vergaard en hebben een 24 punten voorsprong op Stéphane Lémeret en Gael Castelli in hun CMR Toyota. Er zijn nog maximaal 50 punten te verdelen, maar als de Aston Martin equipe na de eerste wedstrijd op zaterdag al voor de Toyota eindigt, mogen Hasse-Clot en Nouet zich al als kampioenen laten tronen.
  lemeret

Gabriele Piana en Bas Schouten zijn nu nog derde in het kampioenschap, maar de RN Vision STS equipe doet niet mee op Paul Ricard. Drie andere rijders kunnen daarom nog aanspraak maken op de derde eindpositie.

nabuurs

Thijmen Nabuurs en Jop Rappange hebben slechts acht punten achterstand met hun V8 Racing Chevrolet Camaro GT4, maar moeten op hun beurt vrezen voor NM Racing Team rijder Xavier Lloveras, die met zijn Mercedes-AMG GT4 maar op twee punten daarachter is geklasseerd.
  buus

In de Pro-Am Cup hebben Bastian Buus en Jan Kasperlik met hun Allied Racing Porsche de leiding met 197 punten, gevolgd door hun teamgenoten Nicolaj Møller-Madsen en Jörg Viebahn met 170 en Borusan Otomotiv Motorsport coureurs Cem Bölükbasi en Yagiz Gedik met 167 punten als derde.
Als Buus en Kasperlich de eerste race winnen op zaterdag mogen zij zich al kampioen noemen, is de volgorde tussen deze drie wagens anders dan valt de beslissing tijdens de tweede race op zaterdagavond.

vannelet

AGS Events rijders Gilles Vannelet en Nicolas Gomar beginnen hun laatste twee wedstrijden met een 35 punten voorsprong op Bob Herber in het Am Cup klassement. Ze zijn echter al kampioen doordat . Herber niet naar het Zuid-Franse circuit afreist.


ghezzi


Voormalig Am Cup kampioen Giuseppe Ghezzi heeft nog een hele kleine kans om aanspraak te maken op de tweede positie met 42 punten achterstand op Herber. Als echter alles anders gaat lopen voor Ghezzi (Autorlando Sport) dan ligt Ibrahim Okyay (Borusan Otomotiv Motorsport) met 18 punten achterstand op de loer om de derde positie over te nemen.
De seizoen finale kan AGS Events nog meer prijzen opleveren. Na vijf van de zes ronden liggen de Fransen eerste in de titelstrijd bij de teams. AGS Events heeft een 65 punten voorsprong opgebouwd op Selleslagh Racing Team, maar het Belgische team heeft slechts nog een theoretische kans om hun Franse collega's te verslaan. Maar in de autosport weet je het maar nooit en de beslissing is pas gevallen na het zwaaien van de laatste finishvlag.

Er komen zaterdag 19 wagens aan de start op Paul Ricard. Voormalig kampioen Max Koebolt komt de laatste twee wedstrijden uit voor het Selleslagh Racing Team. Een spectaculaire avondrace in het donker zal voor de afsluitende race op zaterdag zorgen voor de GT4 European Series. De start staat ingepland rond 18.45 uur, anderhalf uur na zonsondergang. De eerste race begint rond 11:15 uur zaterdagochtend. De kwalificatie voor de twee races vind plaats in het donker op vrijdagavond, na twee vrije trainingen op 10:45 uur en 14:55 uur.

DEELNEMERSLIJST

TIJDSCHEMA
   
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet