W Series

Div: W-Serie volgend jaar acht keer bij de Formule 1

201112 W Series
De W-Serie, hier vorig jaar in Zolder met Beitske Visser op kop, rijdt in 2021 bij de F1

De W-Serie, de formulewagenklasse exclusief voor vrouwelijke coureurs, rijdt in 2021 acht keer in het voorprogramma van de Formule 1. Dat maakte de organisatie vanmorgen in alle vroegte bekend. Vorig jaar beleefde de serie haar eerste seizoen in het voorprogramma van de DTM, terwijl dit jaar een seizoen pauze werd ingelast als gevolg van de coronapandemie. Bij welke Formule 1-Grands Prix de W-Serie volgend jaar in actie komt, wordt op een later tijdstip onthuld.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Dat de W-Serie, waarin onder anderen David Coulthard een belangrijke rol vervult, ambities in de richting van de Formule 1 koestert, is geen nieuws. Dit jaar al zouden er naast de geplande races tijdens DTM-evenementen twee wedstrijden in het Formule 1-programma verreden worden, bij de Grands Prix van de Verenigde Staten en Mexico, totdat de pandemie ook hier een streep door de rekening haalde.

Of er volgend jaar naast de geplande optredens bij de Formule 1 ook nog races voor de W-Serie in het voorprogramma van de DTM verreden worden, is nog niet bekend. Afgelopen vrijdag vertelde Gerhard Berger, bestuursvoorzitter van de DTM-organisatie ITR, tijdens een persconferentie over de toekomst van de serie nog dat er gesprekken gaande zijn met de organisatie van de W-Serie omtrent mogelijke evenementen op de kalender voor 2021.

Catherine Bond Muir, CEO van de W-Serie: "Formule 1 is met enige afstand de toonaangevende raceserie in de wereld en terwijl we beloofden dat de W-Serie in de toekomst groter en beter zou worden, was de samenwerking met de Formule 1 altijd ons voornaamste doel. Het lijdt geen twijfel dat, nu de W-Serie naast en in samenwerking met de Formule 1 rijdt, ons wereldwijde bereik, de impact en de invloed in belangrijke mate zullen toenemen."

Ross Brawn verklaarde namens de Formule 1-organisatie: "Het is een belangrijk moment om de W-Serie als partner voor acht wedstrijden dit (sic) seizoen te kunnen verwelkomen. We zijn ervan overtuigd dat het ongelooflijk belangrijk is, iedereen de kans te bieden, het hoogste niveau in onze sport te bereiken en de samenwerking met de Formule 1 toont onze vastbeslotenheid en inzet aan om hun bestaande serie voor het voetlicht te brengen, alsmede het belang om in de sport als geheel voor meer diversiteit te zorgen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet