IndyCar

Indycar: Part-time Indycar programma voor Helio Castroneves met MSR

De Braziliaan Helio Castroneves krijgt in 2021 wederom de kans om voor de vierde maal de Indy 500 op zijn naam te schrijven. Volgens ingewijden zal Castroneves een programma van zes wedstrijden met het team van Meyer Shank Racing afwerken.


2020 Arrow SP 2
Helio Castroneves kwam recentelijk nog voor Arrow McLaren SP uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Part-time programma voor Helio Castroneves met MSR
Volgens ingewijden gaat Castroneves met het team van Meyer Shank Racing een programma van zes wedstrijden afwerken, nl. de Indy 500, Barber Motorsports Park, Long Beach, de Indy double-header in Portland en Laguna Seca. Dit goede nieuws betekent dat Indycar gedurende het seizoen 2021 over 26 auto's of meer zal beschikken. Nieuw zijn natuurlijk Scott McLaughlin bij Team Penske en Jimmie Johnson bij Ganassi Racing.

Deze stap zat er bij MSR eigenlijk al gedurende lange tijd aan te komen nadat Liberty Media een minderheidsbelang in het team kreeg. Jack Harvey werkte in 2020 een volledig programma met het team af.

Eerder dit seizoen maakten Acura en Team Penske bekend dat het programma in het Weather Tech Sports Car kampioenschap niet gecontinueerd wordt waardoor Castroneves met Ricky Taylor een combinatie ging vormen en dit weekend maakt hij in Sebring zelfs kans om het kampioenschap op zijn naam te schrijven. Mogelijk dat Castroneves ook in de toekomst naast Oliver Pla voor het Weather Tech Sportscar Team van Michael Shank gaat uitkomen. Zeker omdat er maar één overlapping in Long Beach op de kalender staat.

2020 Arrow SP 1
Na zoveel jaren Team Penske met Arrow McLaren SP als vervanger van Oliver Askew in actie eind dit seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet