TCR Series

Seizoensstart TCR Europe met hindernissen voor Tom Coronel

DSC06166

Tom Coronel keek reikhalzend uit naar de seizoenssstart van de TCR Europe Touring Car Series op Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet, maar het raceweekeinde in het departement Var bracht voor de coureur uit Eemnes niet wat hij ervan had verwacht. Met de Honda Civic Type R, ingezet door het Belgische team Boutsen Ginion Racing en uitgevoerd in de bekende geel-rode kleuren van DHL, viel Coronel in beide races uit. In de eerste race was een losgeraakte bevestiging van de motorkap de oorzaak van de voortijdige uitval, in de tweede wedstrijd werd Coronel na een uitstekende start in de eerste ronde geraakt door een concurrent, waarbij de rechter achterband lek raakte. "Zeer teleurstellend en natuurlijk niet wat ik verwacht had", zei Coronel. "We moeten hier maar niet te lang bij stil blijven staan en vooruitkijken naar de volgende wedstrijden!"

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's en video: PR


2020-2020-Le-Castellet-Friday---2020 TCR-Europe Castellet Practice-31-Tom-Coronel 46


De aanloop naar de races was voor Coronel al niet optimaal. "We hadden wat problemen met de remmen: het pedaal werd 'zacht', waardoor ik iedere keer extra moest pompen. Dat was niet ideaal. Uiteindelijk kon ik me als 14e kwalificeren, niet wat ik verwacht had", zei de coureur. "In de race was het probleem nog steeds aanwezig en vervolgens kwam de pin waarmee de motorkap vergrendeld wordt omhoog. Ik heb niks geraakt, die pin kwam zomaar in een bocht omhoog. Nooit eerder meegemaakt!

Dan heb je geen topsnelheid meer en het was gevaarlijk vanwege het risico dat de motorkap in één keer tegen de voorruit klapt, dus moest ik de pits in. Dat was wel jammer, want ik zat in een clubje waarin leuk gevochten werd voor de plaatsen acht tot 14. Er waren ook nog wat problemen met de water- en olietemperatuur die te hoog opliepen, dus ook dat hebben we geprobeerd te verhelpen."

DSC06277

Ook de tweede race duurde voor Coronel niet erg lang. "Ik had een superstart: ik pakte gelijk vijf plaatsen, maar toen kwam Oriola, die me in bocht vijf op mijn rechter achterwiel tikte. Dat resulteerde in een lekke band, waardoor ik gelijk de pits in moest en dat was het dan. Nu maar gauw naar huis en uitkijken naar de volgende race!" Dat is voor Coronel de seizoensstart van de FIA WTCR op de Salzburgring in Oostenrijk op 12 en 13 september. Zijn volgende optreden met de Honda Civic Type R TCR van Boutsen Ginion Racing in de TCR Europe is op 23 en 24 oktober tijdens de thuisrace van het Belgische team op het Circuit Spa-Francorchamps.

DSC06353

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet