V8 Supercars

V8 Supercars: DJR Shell V Power Racing met Will Davison en Anton de Pasquale in 2021

Het succesvolle team van DJR Shell V Power Racing stelde vandaag de opvolgers van Scott McLaughlin en Fabian Coulthard voor. Will Davison keerde weer terug op het oude nest.

Drivers-Car
De nieuwe formatie bij DJR Shell V Power Racing. Team mede-eigenaar Ryan Story, voormalig NEC 1,6L Kampioen Anton de Pasquale, Will Davison en de fameuze Dick Johnson.

Tekst Willem J. Staat
Foto's  DJR Shell V Power Racing

DJR Shell V Power Racing met Will Davison en Anton de Pasquale in 2021
Gisteren maakte het team van Penrite(Erebus Racing) bekend dat De Pasquale elders onderdak had gevonden. Het was overigens al sinds Bathurst een publiek geheim dat De Pasquale(overigens in 2014 winnaar van het NEC Renault 1600 kampioenschap met het team van Lechner Racing) bij elders onderdak gevonden zou hebben.

Ryan Story van DJR Shell V-Power Racing: "Een excellente combinatie, zijn beiden snel en ze gaan het voor Dick Johnson en het Shell V Power Racing goed doen. Will is ongelofelijk snel en bekend met het team. Hier begon hij zijn supercar carriere en reed tussen 2006 en 2008 voor ons. Hij komt dus weer thuis en wij zijn erg verheugd dat hij bij ons weer aanwezig is.Anton is een rijzende ster en de volgende generatie in de sport en heeft zijn professionalisme en enorme talent al op de baan laten zien."

Dick Johnson: " Met de komst van Will en Anton kan ik niet gelukkiger zijn. Will ken ik natuurlijk al "eeuwen" en heeft op Bathurst altijd zijn buitengewone talent en volwassenheid laten zien. Anton viel voor mij al voor 2018 vanwege zijn prestaties overzee op. Een werkelijk talent en een toekomstige kampioen in deze sport.

Will Davison: "Gedurende de afgelopen jaren heb ik altijd met Dick en Ryan het contact behouden en ben enorm gemotiveerd om terug te keren naar waar mijn Supercars carriere begon. Ik vind het geweldig om bij het kampioenschaps winnende team te komen en na een sterk weekend in Bathurst voel ik dat ik goed gepositioneerd ben om mijn beste seizoen tot nu toe te hebben."

De Pasquale wordt beschouwd als een toekomstige kampioen in de Supercars en won in 2018 de rookie titel. Anton de Pasquale: "Ik heb genoten van mijn tijd bij Erebus. Het was een grote familie en ik ben dankbaar dat ze mij de kans gegeven hebben om door te stromen naar de top. Nu ben ik klaar voor de volgende stap in mijn carriere. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die ik bij het Shell V-Power Racing kan bereiken en zeker met Will als mijn teamgenoot."

Team
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet