IndyCar

Indycar: Rinus VeeKay snel tijdens Indycar test Barber Motorsports Park

Amper een week na afloop van het seizoen 2020 zijn de voorbereidingen voor 2021 al begonnen. Indycar testte gisteren op Barber Motorsports Park waar aan het eind van de dag VeeKay de snelste man op de baan was. Nu dus geen rookie meer maar een veteraan zoals hijzelf zegt.

Rinus VeeKay
Dit belooft wat voor de toekomst! VeeKay snelste man op Barber Motorsports Park met bijna alle teams aanwezig.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

Rinus VeeKay snel tijdens Indycar test Barber Motorsports Park
Ruim 21 coureurs waren gisteren bij de Indycar-test op Barber Motorsports Park aanwezig. Alleen Dale Coyne Racing en Carlin Racing waren afwezig terwijl RLL met slechts één auto vertegenwoordigd was. In de langzamere ochtendsessie waren Josef Newgarden en Sebastien Bourdais het snelst. Uiteindelijk verraste Rinus VeeKay aan het eind van de dag met de snelste tijd. Rinus VeeKay: " Wij hadden een goede dag, een goed plan en het voelde geweldig aan. Door de verharding heeft de baan veel grip. De laatste keer dat ik hier was, was in 2018 met een ProIndy auto. Het is fijn om de snelste te zijn, maar normaal is het nog niet. Naarmate ik meer testdagen doe, hoop ik dat dit vaker gaat voorkomen."

Alex Palou was slechts 0.1 secs. Langzamer dan regerend kampioen Scott Dixon. "Scott is ongelofelijk. Niet alleen hoe hij rijdt maar ook met het team communiceert. Daarvan moet ik leren. Ik zou graag doen wat hij de afgelopen 20 jaar heeft gedaan."Jimmie Johnson vloog direct vanuit Martinsville naar Barber Motorsports Park en zich er terdege van bewust dat hij nog heel veel moet leren.

Jimmie Johnson: "Gewoon aanpassen aan deze nieuwe omgeving. Er zijn heel veel dingen die nog nieuw voor mij zijn. Het doorwerken van de vele technische details, de auto, de cockpit, de procedures etc. " De zesvoudige NASCAR kampioen had zich heel snel aangepast aan de langzame baangedeeltes maar moest in een Indycar ook afscheid nemen van zijn NASCAR instinct omdat een zwaardere wagen aanzienlijk op een normale baan aanzienlijk vertraagd moet worden. Vooral op de snelle baangedeeltes kwam Johnson te kort en moest daar nog vertrouwen winnen. Op VeeKay kwam Johnson ruim drie seconden te kort en op Scott McLaughlin en Marco Andretti resp 1 en 2 secs.
Op 10 november test Indycar op Laguna Seca.

Testuitslag
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet