TCR Series

TCR Germany: Antti Buri en Dominik Fugel voeren op de Lausitzring de druk op

De Fin Antti Buri(31 Hyundai Team Engstler) behaalde afgelopen zaterdag op de Lausitzring zijn derde seizoensoverwinning en voerde daarmee de druk op de Oostenrijkse veteraan Harri Prozyck op. Die eindigde overigens als tweede gevolgd door de Poolse Junior Albert Legutko die zijn beste resultaat in de TCR Germany bijeen reed. De Oostenrijkse gaststart Laura Kraihammer(29 Hyundai Team Engstler) deed het met een zesde plek overigens uitstekend.


2020 Start 2 2
Start voor verplichte trieste lege tribunes in "The Middle of Nowhere" een trieste aanblik van een TV spookwedstrijd.......

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Antti Buri en Dominik Fugel voeren op de Lausitzring de druk op
Na het weekend op de Lausitzring is de titelstrijd nog volledig open. Winnaar Antti Buri: "Het waren werkelijk zeer moeilijke omstandigheden. Ik heb werkelijk twee zeer goede ronden in het begin afgelegd waardoor ik een gat kon slaan. Ik heb ervan genoten maar moest mij ook concentreren om geen fouten te maken. Zeer intensief omdat ik ook vrijwel de gehele tijd alleen reed. De titelstrijd is nog volledig open."

2020 Buri 2 Titelkandidaat Antti Buri

De Fin had in de eerste wedstrijd een perfecte start en nam direct de leiding nadat hij een aanval van Dominik Fugel in de Honda had afgeslagen. Buri wist de kop te behouden en schreef de wedstrijd op zijn naam. Harald Prozyck slaagde er niet in om zijn pole te verzilveren en viel in het begin van de wedstrijd al snel terug. Terwijl Buri kon uitlopen kwam ook Dominik Fugel al snel onder druk te staan. Prozyck lag al snel weer op podiumkoers. Uiteindelijk wist de kampioen uit 2018 de vanaf P7 vertrokken Albert Legutko nog te verschalken en eindigde als tweede. Prozyck gaf achteraf toe dat het ook voor hem moeilijk was geweest om Buri bij een betere start onder controle te houden. Simpelweg over het feit dat de Fin over meer snelheid beschikte.

2020 Fugel 1
Dominik Fugel, eveneens titelkandidaat voor de volgende wedstrijd op Oschersleben.

De Pool Albert Legutko was meer dan tevreden over het wedstrijdverloop. Legutko: "Ik lag tijdelijk tweede maar toen is Harri nog aan mij voorbijgegaan. Het ging op de Red Bull Ring al goed maar met dit resultaat en een zege in de Honda Junior Challenge ben ik meer dan tevreden."

De Finale op Oschersleben wacht een thriller. Prozyck leidt het kampioenschap met 214 pnt. Gevolgd door Buri met 205 pnt en Fugel met 196 pnt. Voor de tweede wedstrijd op zondag vertrok Fugel vanaf een vierde startplek en stond duidelijk beter dan zijn concurrenten Buri en Prozyck die resp. drie en vier plekken verder naar achteren stonden. Terwijl gastrijdster Laura Kraihammer slecht wegkwam nam Albert Legutko direct voor de Honda gebr. Fugel de leiding en stond die verder ook niet meer af.

2020 Laura Kraihammer
Laura Kraihammer gaf wel een goed visitekaartje af.

Daarachter volgden Marcel Fugel en Albert Legutko maar voor eerstgenoemde eindigde de wedstrijd in een domper omdat hij kort voor het einde definitief moest opgeven. En zowel Buri als Prozyck slaagden er in om de Poolse Honda Junior te passeren maar de Honda Civic TCR van Dominik Fugel was niet meer te houden. Gastrijdster Laura Kraihammer eindigde als achtste. Ondanks weinig auto's wacht de TCR Germany op Oschersleben een thriller tussen Harri Prozyck, Antti Buri en Dominik Fugel.

2020 Fugel 2
Dominik Fugel wint de tweede wedstrijd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet