IndyCar

Indycar: Rookie Oriëntatieprogramma voor McLaughlin en aero parts test Indy

De Kersverse Supercar-kampioen Scott McLaughlin werkte afgelopen woensdag een uitgebreid rookie-programma op de Indianapolis Motor Speedway af. Tevens waren Josef Newgarden en Takuma Sato aanwezig. Aan deze beide auto's werd aan een nieuwe configuratie gewerkt om het racen op de Speedway nog meer te verbeteren. Regerend kampioen Scott Dixon, Ed Carpenter, Pat O 'Ward komen afhankelijk van de weersomstandigheden vandaag in actie.

2020 McLaughlin Mears
Scott McLaughlin slaagde voor de rookiestest afgelopen woensdag. Hier in gesprek met Rick Mears.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Rookie Oriëntatieprogramma voor McLaughlin en "aero parts" test Indy
Regerend Supercar kampioen slaagde afgelopen woensdag zonder problemen voor het rookie-oriëntatieprogramma op de Indianapolis Motor Speedway. Onder toezicht van Indycar legende Rick Mears slaagde Scott McLaughlin probleemloos voor het rookie-oriëntatie programma waardoor hij volgend jaar aan de trainingen van de Indy 500 kan deelnemen.


2020 McLaughlin front
McLaughlin, Roger Penske ziet enorm veel in hem, na Mark Donohue de eerste rijder die na een toerwagentitel naar het grote Indycar geweld bij Penske promoveerde.

Bij de rookietest moet de rijder 10 ronden tussen 205-210 mph afleggen, 15 tussen 210-215 mph en vervolgens 15 ronden boven de 215 mph. Het was even wennen maar het duurde wel 40 rondjes voordat hij voldoende vertrouwen had om volgas te gaan.

Scott McLaughlin: "Je ziet een bocht van 90 graden en je denkt No Way om daar volgas doorheen te gaan en je hoopt dat de auto aan grond blijf kleven en dat doet hij dan. Team Penske had een prachtig pakket hier om mij op snelheid te brengen Ik wist wat ik onder mij had en wat dit betreft ben ik natuurlijk erg gelukkig. Het gevoel dat je voor "The Captain" Roger Penske mag rijden en het vertrouwen van hem in jouw als coureur geeft veel zelfvertrouwen. En dit schiet nog meer omhoog als je voor zo iemand rijdt. Ik voel me op dit moment op de top van de wereld. Ik heb al mijn doelen bereikt en racen in de Indy 500 is het volgende wat we willen doen."

2020 Sato
Takuma Sato op succesvolle bodem

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet