VLN

VLN: Laatste twee VLN/NLS-races vanwege corona geannuleerd

2020 6U Start 1
Dit jaar niet meer: NLS op de Nürburgring

Nadat de Duitse regering gisteren forse maatregelen bekendmaakte om de verspreiding van de coronabesmettingen te verminderen, besloot de organisatie van de Nürburgring Langstrecken-Serie (voorheen VLN) de geplande seizoensfinale met twee wedstrijden op 7 en 8 november, het 45e DMV 4-Stunden-Rennen en de 62e Eibach ADAC ACAS Cup, geen doorgang te laten vinden. Daarmee komt het seizoen voortijdig tot een einde.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"We hebben er tot het laatst aan gewerkt om ons evenement te kunnen houden met een hygiëneconcept dat is aangepast aan de ontwikkeling van de pandemie", verklaarde Christian Stephanie, directeur van de overkoepelende organisatie VLN VV GmbH & Co. KG. "De woensdag door de regering vastgestelde maatregelen voor het beheersen van de coronapandemie laten na overleg met de verantwoordelijke autoriteiten geen speelruimte om onze races te organiseren. Tot de maatregelen behoort dat alle contacten tot een minimum moeten worden gereduceerd. Daaraan komen we met de afzegging tegemoet. Hiermee is ons seizoen voortijdig beëindigd. Nu steken we alle energie in de planning voor het seizoen 2021."

Adrenalin-Pixum-BMW-rijders Brink, Leisen en Rink kampioen
De afgelasting van de laatste twee races betekent dat het trio Danny Brink, Philipp Leisen en Christopher Rink twee jaar na de eerste titelwinst opnieuw kampioen is. De rijders met de Adrenalin-Pixum-BMW scoorden in de vijf races van dit seizoen een totaal van 48,39 punten, 2,8 punten meer dan Thorsten Jung, die met zijn Porsche Cayman solo de vierde plaats in de eindstand in handen heeft. Brink, Leisen en Rink winnen ook de VLN-Produktionswagen-Trophäe. In de ROWE Speed Trophy, het klassement voor de beste overall-klasseringen, eindigde de nummer 34-Walkenhorst-BMW M6 GT3 bovenaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet