Formula E

Formule E: Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne op herhaling met Mercedes

201029 FE Mercedes
Stoffel Vandoorne, teambaas Ian James en Nyck de Vries (vlnr)

Echt verrassend is het niet, maar daarom niet minder positief: Nyck de Vries rijdt ook in het komende Formule E-seizoen voor het Mercedes-fabrieksteam, waar hij opnieuw een Benelux-duo vormt met de Belg Stoffel Vandoorne. Dat maakte het Mercedes EQ-team vandaag bekend.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"We waren met Stoffel en Nyck in het afgelopen seizoen zeer tevreden", verklaarde teambaas Ian James. "Ze hebben beide sterke prestaties laten zien, samen met het team waardevolle ervaring opgedaan en bewezen dat ze over de juiste kwaliteiten voor de Formule E beschikken. Ze zijn niet alleen ongelooflijk snel, maar hebben ook de nodige intelligentie, om de omgang met het energiemanagement en de unieke races in de Formule E mentaal te beheersen. Deze ervaring kunnen ze nu in seizoen 7 inbrengen."

Stoffel Vandoorne begint aan zijn derde seizoen in de serie en heeft in de 24 E-Prix waarin hij deelnam, een overwinning, vier podiumplaatsen en twee pole-positions behaald. Het afgelopen seizoen werd hij achter António Félix da Costa tweede in de eindstand van het kampioenschap. Nyck de Vries maakte het afgelopen seizoen als kampioen in de Formule 2 zijn debuut in de Formule E en sloot het seizoen als beste rookie af op de elfde plaats. Bij de seizoensfinale in Berlijn behaalde hij zijn eerste podiumplaats: achter Vandoorne eindigde hij als tweede en completeerde daarmee de eerste 1-2 voor het team in de serie.

201029 FE Devries
Nyck de Vries komt voor het tweede seizoen voor Mercedes uit

"Ik ben super blij dat ik samen met het team aan mijn tweede seizoen in de Formule E ga beginnen", aldus De Vries. "We hebben samen een sterk debuutseizoen beleefd, hoewel het een wat uitzonderlijk jaar was, waarin corona na een paar races alles veranderde. Gelukkig konden we het seizoen toch nog positief afsluiten en nu verheug ik me op hopelijk een normaal seizoen in 2021, waarin ik alle circuits kan leren kennen waarop ik tot dusver nog niet heb kunnen rijden. Ik voel me erg prettig in het team en ik hoop dat we op deze gemeenschappelijke basis kunnen voortbouwen, zodat we volgend jaar verdere successen behalen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet