TCR Series

WTCR: Nicky Catsburg positief op corona getest, Josh Files opgeroepen als vervanger

201029 Files
TCR Europe-kampioen Josh Files maakt komend weekeinde zijn WTCR-debuut

Nicky Catsburg komt komend weekeinde niet in actie tijdens de FIA WTCR-races op Motorland Aragon in Spanje. Na afloop van de Total 24 Hours of Spa, waar hij afgelopen week met de Walkenhorst-BMW reed, testte hij positief op corona en zit sindsdien thuis in quarantaine. "Ik voel me eigenlijk alweer 100 procent", liet Catsburg aan AUTOSPORT.NL weten. Zijn plaats in de Engstler-Hyundai i30 R zal in Aragon worden ingenomen door de Brit Josh Files, die daarmee onverwacht zijn WTCR-debuut maakt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Catsburg is niet de enige uit het Walkenhorst-BMW-kamp die een coronabesmetting aan de race in Spa overhield. Eerder deze week al meldden de Brit Nick Yelloly en de Duitser Martin Tomczyk via Instagram dat ze positief bevonden zijn. "Ik voel me verder prima, heb alleen een beetje een schorre stem", zei Tomczyk.

Voor Josh Files, vorig jaar kampioen in de TCR Europe en eerder twee maal kampioen in de ADAC TCR Germany, kwam de melding van zijn eerste WTCR-optreden onverwacht: "Ik wilde dinsdagavond net naar bed gaan, toen er een WhatsApp-bericht kwam met de vraag of ik dit weekeinde beschikbaar was", vertelt hij. "Sindsdien was het allemaal wat chaotisch, maar natuurlijk ben ik erg blij om deze kans te krijgen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet