VLN

VLN: Team BMW Bank wint virtuele NLS titel

Een vierde positie was voor de combinatie Koch, Kaschube en Spengler voldoende om in de laatste wedstrijd van de Digitale Nürburgring Endurance Series de titel veilig te stellen. Het kampioenschap vond plaats op Esports iRacing platform en georganiseerd door VCO. Team BMW Bank won de titel met de virtuele BMW Z4 GT3 in de MANN-FILTER drie uurswedstrijd. Ook in de Cup 2- en SPT klasse werd de titelstrijd beslist.

2020 Spengler
Bruno Spengler op weg naar zijn eerste virtuele titel.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Team BMW Bank wint virtuele NS titel
Evenals in de echte wereld spanning tot het einde want in de tussenstand van het virtuele NLS kampioenschap leidde het MANN FILTER HTP WINWARD Team met een voorsprong van 0.83 punten op het als tweede geklasseerde BMW Bank Team. Het verschil tussen het MAHLE Racing Team(Audi) en de eerste twee bedroeg slechts 0.23 secs. Twee schrapresultaten droegen er aan het einde toe bij dat Team BMW Bank de titel voor zich kon opeisen.Vanaf een tweede startplek reed de combinatie Nils Koch, Kay Kaschube, Bruno Spengler in de 23 ronden durende wedstrijd een vlekkeloze race. Het trio had aan het einde aan een vierde plek voldoende om de titel veilig te stellen.

De overwinning ging naar het MAHLE Racing Team met de Williams Esports coureurs Sami Matti Trogen en Alex Arana met Williams Esports en MANN FILTER team HTP WINWARD op P2 en P3.

2020 Audi Mercedes duel
Prachtig duel in de slotfase van de DLNS series.

Ook de CUP2 en SP3T klasses werden in de laatste wedstrijd beslist. Voor de finale bedroeg het verschil tussen de teams van SimRC en Ascher Racing slechts 0.3 pnt. De combinaties Claudius Wied/Simon Grossmann en Martin Ascher/Marcus Jirak leverde in de CUP2 klasses een opwindend duel waarbij de leiding met regelmaat wisselde. Het was een gemakkelijk rekensommetje. Wie als eerste de streep passeerde was kampioen. Uiteindelijk was het Wied die als eerste de finishvlag in de Porsche Cup2 met een grote voorsprong passeerde waardoor de titel naar SimRC ging.

Ook in de SP3T klasse was de inzet hoog. Het team van SimRC beschikte voorafgaande aan de finale over een voorsprong van 0.09 pnt op CoRe SimRacing. En ook hier hetzelfde. Wie als eerste het virtuele zwart wit geblokt zag was kampioen. Uiteindelijk was het CoRe Simracing met Marius Golombeck, Patrick Kubinji, Kimmo Suominen die met hun Audi RS3 LMS de titel pakten nadat hun tegenstanders in de allerlaatste ronde na een dramatische crash met een langzamere deelnemer de leiding verloren.


2020 Porsche Cup2
De Cup 2 klasse werd door de combinatie Wied/Grossmann gewonnen.


De combinatie Carl E. Jansson/Sindre Setsaas wiste in de SP10 klasse al in de voorlaatste wedstrijd op 10 oktober in de Porsche 718 Cayman GT4 veilig te stellen.

Bruno Spengler(Team BMW Bank): "De finale was bijzonder zwaar, zeker omdat de combinatie nogal sterk was. Gelukkig wisten mijn teamgenoten Kay en Nils een flinke voorsprong op te bouwen zodat ik de titel op de streep kon behalen. Dit was mijn doel. Helaas was ik vanwege mijn IMSA verplichtingen gedwongen om een aantal wedstrijden te missen. Ik ben erg verheugd dat het harde werken van het gehele team beloond werd. Dit is toch wel een erg "coole" titel."

Kay Kaschube(Team BMW Bank):" Al met al een geweldig seizoen dat erg leuk was. En als ik terugdenk aan het begin van de pandemie waren wij simracers plotseling met veel professionele coureurs omringd waartegen wij op dezelfde baan moesten strijden. Dit was gewoonweg fantastisch. Het is geweldig om deze titel nu met Bruno en Nils te delen."

2020 Cup 2
In de SP10 klasse was de strijd al beslist.

Claudius Wied(SimRC): "Zoals gedurende het gehele seizoen was de slotwedstrijd de meest belangrijke bouwsteen voor de overwinning en het kampioenschap. De resterende joker betekende dat we daar goed gebruik van moesten maken en dat we tegenover onze concurrenten geen risico moesten nemen."

Marius Golombeck(SimRC Racing): Een opwindende finale. Ik ben erg verheugd dat iemand uit Finland voor een resultaat als dit in de auto zat. Wij zeiden alleen maar vol gas en zien wat er gebeurt. Wij hadden het volste vertrouwen dat Kimmo voor ons de klus zou klaren. De competitie met onze rivalen zal ook in het nieuwe seizoen weer gewoon doorgaan."

2020 Audi
Titel voor Audi in de SP3T klasse.

De data voor het 2020/2021 DNLS seizoen zijn inmiddels bekend
28.11.2020 – Race 1
19.12.2020 – Race 2
16.01.2021 – Race 3
20.02.2021 – Race 4
06.03.2021 – Rac
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet