Formula E

Formule E: Rast en di Grassi vormen Audi-team voor WK Formule E 2021

201027 Audi Formule E
Lucas di Grassi (l.) en René Rast racen in 2021 voor Audi in het WK Formule E

Niet echt verrassend, maar wel een leuk bericht, daags na zijn 34e verjaardag: René Rast is officieel bevestigd als fabrieksrijder voor Audi in het komende seizoen van de Formule E. Daarnaast wordt de samenwerking met Lucas di Grassi voortgezet, die al sinds de start van de serie in 2014 voor het team uitkomt en daarmee aan zijn zevende seizoen in de Formule E begint. In 2021 heeft het ABB FIA Formule E-kampioenschap voor het eerst volwaardige WK-status.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Nadat Audi de Duitser Daniel Abt voorafgaand aan de zes afsluitende races van het afgelopen seizoen in Berlijn voortijdig aan de dijk had gezet, omdat Abt bij een simrace een professionele simrijder in zijn plaats had laten deelnemen, werd René Rast opeens in de Formule E-auto gezet. Het was zijn eerste raceervaring met de huidige generatie auto's, enkele jaren geleden had Rast eenmaal aan een raceweekeinde in de serie deelgenomen. Niettemin kweet Rast zich uitstekend van zijn taak. In de zes races binnen een tijdsbestek van tien dagen behaalde hij in totaal 29 punten, waarmee hij als 15e in het kampioenschap eindigde, voor meerdere rijders die wel het hele seizoen gereden hadden.

"De deelname voor Audi aan een WK is een spannend nieuw hoofdstuk in mijn carrière waarnaar ik zeer uitkijk", zegt Rast in een reactie. De Duitser staat voorafgaand aan de finale eind volgende week in Hockenheim aan de leiding in de tussenstand van de DTM, waarmee hij de beste papieren in handen heeft om na 2017 en vorig jaar zijn derde titel in de serie binnen te halen. Of hij ook in de geplande nieuwe DTM met GT-auto's in actie komt, is nog niet bekend, maar mag gezien Rasts ervaring met Audi in de GT3-racerij wel als logische stap beschouwd worden.

Lucas di Grassi behoort ondertussen zo ongeveer tot de inventaris bij het Team Audi Sport ABT Schaeffler. Hij reed 69 races voor het team, waarin hij 32 podiumplaatsen inclusief tien overwinningen en 796 punten behaalde, meer dan welke andere rijder ook. Het afgelopen seizoen was het eerste racejaar in de Formule E waarin di Grassi niet in de top drie van de eindstand van het rijderskampioenschap voorkwam. "Samen met Audi en René zal ik er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we in 2021 om de WK-titel meestrijden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet