24H Series

24H Series: Esports: Spaans Msi Esports Team wint virtuele 6U Imola 24H series

Afgelopen weekend deed de 24H Series Esports powered by VCO zijn reputatie eer aan als één van de beste iRacing Simulatiekampioenschappen. Bij het eerste optreden voor de Virtueel Competition Organisation(VCO) als seriepartner ging de overwinning naar het Spaanse Msi Esports Team.

2020 Winnaars

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO

Spaans Msi Esports Team wint virtuele 6U Imola 24H series
Na zes uur SimRacen waren Alejandro Sanchez en Marc Perez in hun Audi R8 LMS met een voorsprong van bijna 1,5 minuut op de Williams Esports-coureurs Martin Christensen/Athur Lehouck/Dominik Staib de allereerste winnaars in de eSports series van de 24H series. Dino Lombardi/Alessandre Brico/Matteo Ugolotti van het Leo Racing Team eindigden als derde. Ook in de andere klasses was het erg close.

Gedurende lange tijd leek het Williams Esports Team in de Porsche 911 categorie op weg naar de overwinning te zijn. In de slotfase wist het Finse Inertia SimRacing Euro RC Team hun Engelse tegenstanders in de Porsche 911 GT3 Cup passeren. In de GT4 klasse pakten Emanuele Petri/Sacha Gorle van het SRC Squadra Corse Team met de BMW M4 GT4 de allereerste seizoensoverwinning. In de TCR categorie zette het Duitse SimRC Team de maatstaf. Met een voorsprong van meer dan 34 seconden wonnen zij met hun Audi RS3 LMS TCR

Alessandro Sanchez(Msi eSports GT3): Natuurlijk zijn wij over het resultaat van vandaag erg verheugd. Wij hadden niet gedacht dat dit nog kon gebeuren na mijn incident in de eerste stint dat mij maar liefst 12 seconden kostte. Wij hadden een constant tempo en namen eigenlijk niet al teveel risico. En dit werd op het einde beloond."

2020 Race

Eero Tuominen(Inertie SIM Racing Euro RC.com): "Dit was op het einde erg close. Toen ik de pits voor de allerlaatste keer verliet had ik dit niet verwacht. Dit voelt fantastisch aan. In de vorige stint had ik het nogal rustig aan gedaan door banden en brandstof te besparen. Maar toen ik dichterbij kwam begon ik te pushen. En dit leverde ons een fantastisch resultaat op."

Jürgen Frank(SimRace) TCR winnaar: "Direct na de start pushte ik richting P2. Dit was belangrijk omdat ik erin slaagde om het gat naar Alessandro Bacchilega dicht te rijden en achter hem brandstof te besparen. Wij hadden een korte pitstop en kwamen daarna vooraan. Dit is mijn vijfde seizoen in deze serie en we genieten ervan."

2020 Esports Audi R8 LMS


Kalender
25 Oktober 2020: 6h Imola
29 November 2020: MAHLE 6h Sebring
10 January 2021: 6h Silverstone
14 February 2021: 6h Monza
21 March 2021: 6h Barcelona
17 April 2021: 12h Spa-Francorchamps
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet